Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doğu Kudüs´te yıkım başladı

Doğu Kudüs´te Ayrım Duvarı´nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 10 bina yıkılmaya başlandı

Doğu Kudüs´te yıkım başladı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs´te Ayrım (Utanç) Duvarı´nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 10 binadan bazılarını yıkmaya başladı.

Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi´ndeki İki katlı bir binayı İsrail güçlerinin gözetiminde buldozerlerle yıkımı gerçekleşti.

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Milhim, İsrail´in işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi´nde bu sabah başlattığı yıkımlara tepki gösterdi.

Milhim, "Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan anlaşmaya (Oslo Anlaşması) göre A bölgesinde yürütülen bu yıkımlar etnik temizliğin bir parçasıdır ve Filistinli nüfusu yerinden etmeyi amaçlamaktadır. İsrail sonradan inşa edilen duvara (Ayrım Duvarı) yakınlığı bahanesiyle binaları yıkıyor." dedi.

İsrail´in Ramallah yönetimiyle Kudüs´ü ayırmak istediğini belirten Milhim, uluslararası toplumun bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Milhim, ayrıca, İsrail´in benzer sebeplerle Sur Bahir bölgesinde 200 kadar binayı yıkma ihtimali olduğunu belirterek tehlikenin büyüklüğüne dikkati çekti.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Doğu Kudüs yıkım başladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER