Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOĞU GUTALILAR TOPRAKLARINI TERK ETMEMEKTE KARARLI!

Esed rejiminin, abluka, aç bırakma ve bombardıman yoluyla evlerini terk etmeye zorladığı Doğu Gutalılar, topraklarından çıkmayacaklarına dair mesaj verdi.

DOĞU GUTALILAR TOPRAKLARINI TERK ETMEMEKTE KARARLI!

Beşşar Esed rejimi, Şam´ın doğusunda direnişçilerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesine yaklaşık iki haftadır şiddetli saldırılar düzenliyor.

Rejim, ablukada tuttuğu bölgeyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı ve Rusya´nın duyurduğu 5 saatlik ateşkese rağmen karadan ve havadan hedef almaya devam ediyor.

Esed, havadan attığı bildirilerle Guta halkının bölgeyi terk etmesini isterken, Rusya da sivilleri koruma gerekçesiyle büyük bir tahliye planını gündeme getirdi.

Yaşam hakları elinden alınan, sığınaklarda dahi ölümün peşlerini bırakmadığı siviller, AA muhabirlerine konuştu.

?Bizi Buradan Hiç Kimse Çıkaramaz?

Doğu Guta´nın Kefer Batna beldesinde yaşayan Muhammed Avvad, rejimin son saldırılarında 2 çocuğunu kaybettiğini belirtti.

Her şeye rağmen direneceklerini belirten Avvad, ?Ne olursa olsun buralar bizim evimiz ve toprağımız. Bizi buradan hiç kimse çıkaramaz. Allah´ın izniyle ölene kadar burada kalacağız.? dedi.

?Sonuna Kadar Dayanacağız?

Doğu Gutalı Muhammed Yarub, ise rejimin ?Doğu Guta´da teröristleri vuruyoruz.? iddiasının kesinlikle doğru olmadığını belirterek, ?Burada savaşçılar yok. Onlar cephe hattındalar. Allah´ın izniyle direneceğiz. Ne kadar sürerse sürsün sonuna kadar dayanacağız. Buradan çıkmayacağız.? diye konuştu.

Yarub, rejim güçlerinin sivillerin yanı sıra kurtarma ekiplerini da hedef aldığını kaydetti.

?Pes Etmeyeceğiz, Eğitime Devam Edeceğiz?

Doğu Gutalı eğitimci Mehe Ukkaşe de yönettiği merkezin saldırılarda ağır hasar aldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

?Kadın ve çocuklar ile ilgilenen bu merkezde çok şey paramparça oldu. Merkezin bir kısmı kullanılamaz hâle geldi. Çok sayıda öğrencim yer altı sığınaklarında olmalarına rağmen hayatlarını kaybetti. Rejimin saldırılarında öğrencilerim öldü. Bazı öğretmenlerimizi sivil yerleşimlere düzenlenen saldırılarda kaybettik. Pes etmeyeceğiz. Eğitime devam edeceğiz.?

?Ne Olursa Olsun Doğu Guta´yı Terk Etmeyeceğiz?

Rejimin saldırısında evini kaybeden sivillerden Tim ed-Dahım ise çok sayıda saldırıdan kurtulduklarını belirterek, ?Buraya 8 roket düştü. 8 ev yerle bir oldu. 8 aile yok oldu. (Esed) İsrail´e yapamadığı saldırıları bize yaptı. Gücü sadece Gutalılara yetiyor. Bizden ne istediğini bilmiyoruz. Ama ne olursa olsun Doğu Guta´yı terk etmeyeceğiz. Direneceğiz. Çıkmayacağız.? diye konuştu.

Ateşkes Kararlarına Rağmen Saldırılar Sürüyor

Doğu Guta´daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) merkezinden alınan bilgiye göre, rejimin şiddetli saldırılarında son bir hafta içerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 400´ü geçti.

Rejim, yaklaşık son iki haftadır 22 sağlık merkeziyle bir cami ve yetimhaneyi hedef aldı.

Direnişçilerin kontrolünde bulunan Doğu Guta´da yaklaşık 400 bin sivil 5 yıldır abluka altında yaşam mücadelesi veriyor.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında ?gerginliği azaltma bölgesi? ilan edilmişti ancak Rusya´nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırdı ve son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce hasta sivil tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk, açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER