Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOĞU GUTA´DA SALDIRILAR DEVAM EDİYOR... 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının Doğu Guta´ya yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 39´a yükseldi.

DOĞU GUTA´DA SALDIRILAR DEVAM EDİYOR... 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ablukadaki Doğu Guta´yı ele geçirmek için yarma harekatı sürüyor. Askeri muhalifler rejimin eline geçen yerleri geri almak için karşılık veriyor.

Suriye´de Esed rejimi ve destekçileri, önceki gün, 5 yıldır abluka altında tuttukları Doğu Guta bölgesine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ateşkes kararını hiçe sayarak Rusya´nın hava desteğiyle kara harekatı başlatmıştı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, rejim ve destekçisi Rusya ilk olarak ağır bir şekilde bombaladığı Duma ilçesini ve çevresindeki beldelerin kontrolünü sağlamak için Doğu Guta´yı ortadan ikiye bölmeye başlamıştı.

Askeri muhalif gruplar, rejimin eline geçen Utaya, Neşşabiye, Harizma ve Hoş el Davahre bölgelerini geri almak için karşılık verdi. Muhalifler kaybettikleri bazı noktaları geri aldı. Çatışmalar sürüyor.

39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

El Cezire´de yer alan habere göre, Esed rejimi ve Rus savaş uçaklarının Doğu Guta´ya yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bugün hayatını kaybedenlerin sayısının 39´a yükseldiği belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER