Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doğu Akdeniz´de emperyalist ittifak

Doğu Akdeniz´de emperyalist ittifak

Doğu Akdeniz´de emperyalist ittifak

 

Doğu Akdeniz´de bulunan zengin doğalgaz kaynakları başta Rumlar olmak üzere Batılı devletlerin iştihanı kabartıyor. Oldu bittiye getirip Türkiye´nin ve KKTC´nin bölgedeki hakkını gasp etmek isteyen ABD ve AB´nin başını çektiği emperyalist güçler Türkiye´ye karşı ittifak oluşturdu. Türkiye´nin bölgeye Fatih gemisinden sonra Doğu Akdeniz´e gönderdiği ikinci sondaj gemisi Yavuz´un Kıbrıs Adası´nın Karpaz açıklarına ulaşması sonrası Amerika Birleşik Devletleri, AB, İsrail, Mısır ve Fransa´dan tepkiler geldi.

 

ZENGİN YERALTI KAYNAKLARI ABD´NİN İŞTAHINI KABARTIYOR

 

Bölgeyle uzaktan yakından alakası olmayan ama dünyada tüm yeraltı kaynaklarını sömüren ABD´nin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı yazılı açıklamada ?ABD, Türkiye´nin Kıbrıs açıklarında sondaj faaliyetleri yapmak için devam eden girişimlerinden ve son olarak sondaj gemisi Yavuz´un Karpas Yarımadası açıklarına sevk edilmesinden derin endişe duymaktadır? ifadelerini kullandı. Yavuz gemisinin bölgeye gönderilmesini ?provokatif? ifadesiyle tanımlayan Ortagus, ?Türk yetkilileri bu operasyonları durdurmaya çağırıyor, bölgede gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz? değerlendirmesini yaptı.

 

SİYONİST İSRAİL DE RUMLARIN YANINDA

 

Yıllardır Müslümanlara zulüm eden ve Filistin topraklarının işgal eden İsrail de Doğu Akdeniz´de Türkiye´ye karşı oluşturulan ittifakın içinde yer alıyor. Dışişleri Bakanı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de attığı son adımları İsrail´in ?endişeyle takip? ettiğini söyledi.   Sözcü Nahshon, Rum yönetiminin yanında olduklarını ve Rum kesiminin ?haklarının ihlaline? karşı olduklarını açıkladı.  Fatih´in ardından Türkiye´nin Doğu Akdeniz´e yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz´un, önceki gün Karpaz´daki Zafer Burnu´nun güneyine ulaştığı bildirilmişti.

 

DARBECİ SİSİ YÖNETİMİNDEKİ MISIR BATILI İTTİFAK İLE HAREKET EDİYOR

 

Türkiye´nin sondaj faaliyetlerine darbeci Sisi yönetimindeki Mısır da tepki gösterdi. Batılı devletlerle hareket eden Mısır´ın Dışişleri Bakanlığı uluslararası hukuka saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek ?Türkiye´nin tek taraflı olarak yaptığı çalışmalar bölgedeki tansiyonu artırmaktadır? denildi. Darbe yönetiminin bulunduğu Mısır´ın 2013´te Akdeniz´deki doğal gaz yatakları ile ilgili Kıbrıs Rum Kesimi ile yaptığı anlaşmayı Ankara tanımadığını bildirmiş ve uluslararası geçerliliğinin olmadığını açıklamıştı.

Devamı >>>

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER