Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOĞA KATLEDİLDİ,YİNE SORUMLULUK ALAN YOK

Define dedikodusu uğruna resmi gözetim altında yok edilen 12 bin yıllık Dipsiz Göl skandalı ve sonrasında yaşananlar, bürokratik köhnemişliğin de en çarpıcı fotoğrafı oldu.

DOĞA KATLEDİLDİ,YİNE SORUMLULUK ALAN YOK

Gümüşhane’de doğa harikası buzul döneminden beri varlığını sürdüren 12 bin yıllık Dipsiz Göl’ün resmi izinle defineciler tarafından kurutularak kazılması ve ardından toprakla doldurulması skandalına eleştiriler gelmeye devam ediyor. Definecilere izin veren Valilik tepkiler üzerine define izni veren yetkilileri görevden aldıklarını olayla ilgili de soruşturma başlattklarını açıkladı.

Ardından da Kültür ve Turizim Bakanlığı yaşananlarla ilgili sorşturma başlattığını duyurdu. Doğa harikası gölün kurutulması skandalı ile ilgili verilen resmi izinle ilgili asıl sorumlu olan Valilik ardından DSİ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte gölün tekrar eski haline getirilmsi için çalışma başlattı. Vali Kamuran Taşbilek ardından göl bölgsinde incelemelerde bulundu. Ancak uzmanların da kazı yapıldığı sırada dediği gibi gölün eski haline gelmesi pek de mümkün görünmüyor. Yetkililer de incelemeleri sonrasında gölün tekrar su tutması ve eski haline gelmesi için karların eridiği ilk bahar dönemini bekleyeceklerini açıkladı. Bütün bu yaşananlara rağmen hiç bir yetkilinin çıkıp sorumluluğu üstlenmemesi bir yana ardı ardına gölün buzul dönemden kalmadığı sadece bir su birikintisi olduğu açıklamları gelmeye başladı. Hatta  göl sahasında teknik inceleme yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Alemdağ: “Basında belirtildiği gibi Dipsiz Göl’ün buzul gölü olma olasılığı teknik olarak mümkün değil; Bu alana su birikintisi de diyebiliriz” iddiasında bulundu.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: KATLEDİLDİ SORUMLULUK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER