Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doç. Dr. Ali Murat Kırık yazdı... Twitter’a hikâye özelliği geliyor!

Twitter'da birçok yeniliğin olacağı konuşuluyordu. Bu yeniliklerden bir de, twittter kanalıyla, yüklenen hikaye metinleri olacağı konusunu, işin uzmanı sıfatıya Doç. Dr. Ali Murat Kırık analiz etti.

Doç. Dr. Ali Murat Kırık yazdı... Twitter’a hikâye özelliği geliyor!

Twitter, insanların tweet adı verilen kısa mesajlarla iletişim kurduğu çevrimiçi bir haber ve sosyal paylaşım ağıdır. Twitter gerek Türkiye’de, gerekse de dünyada oldukça büyük bir popülariteye sahiptir. Çünkü Twitter kullanıcıları platformdaki diğer hesapları rahatlıkla izleyebilir ve içeriklerini bir bakışta okuyabilir. Modern internet bilgisine sahip kullanıcılar geleneksel mecralardaki reklamlarından ziyadesiyle bıkmıştır. Bu nedenle daha hızlı, daha müdahalesiz olan ve istedikleri zaman açılabilen ya da kapatılabilen reklamları tercih etmektedirler. İşte Twitter, tam da bu noktada kullanıcılara önemli bir çözüm sunmaktadır. Twitter aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki ilginç insanları keşfedebilmek ve onlarla iletişime geçmek mümkündür.

Twitter neden bu kadar popüler?

Twitter hem kişisel hem de hızlı olduğu için en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Ünlüler, topluma mal olmuş isimler hayranlarıyla kişisel bağlantı kurmak için Twitter'ı tercih etmektedir. Twitter'ın milyonlarca kullanıcısı var ve her gün daha fazla kişi dâhil oluyor. Bu durum onu potansiyel müşterileri aramak için en iyi yerlerden biri haline getiriyor. Etkileşimli yapısı nedeniyle Twitter her yaştan her kesimden bireyin tercih ettiği bir platform durumunu almıştır. Twitter'ın ekranda uzun içerik öğelerini okumak istemeyen akıllı telefon kullanıcıları tarafından tercih edildiğini söyleyebilmek mümkündür.  Etkin bir Twitter kullanıcısı olmasanız bile, bazı müşterileriniz, hayranlarınız, aboneleriniz veya takipçileriniz olabilmektedir. Bununla birlikte Twitter işletmeler için çok önemlidir. Markalar kendileri hakkında söylenenleri ve kullanıcı yorumlarını rahatlıkla takip edebilmektedir.

Twitter’a önemli yenilik!

Twitter geçtiğimiz çarşamba günü kullanıcılarıyla önemli bir haber paylaştı. Kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan içerikleri paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir hikâye benzeri özelliği test etmeye başlayacağını duyuran Twitter, bir anda dikkatleri üzerine çekti. Twitter’ın bu yeni özelliği, Instagram’ın  “hikayeler” özelliğini geliştiren eski Facebook mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından kurulan Chroma Labs’ı satın almasından haftalar sonra kullanıcılarla buluşacak… Twitter ürün lideri Kayvon Beykpour, şirketin “Fleets” ismini verdikleri bu yeni özelliğin şu an için yalnızca Brezilya’daki kullanıcılara sunulacağını kendi hesabından duyurdu. Hikâye özelliği, 2013 yılında ilk kez Snap tarafından tanıtılan Snapchat Stories ile kullanıcılara sunulmuştu. Bu özellik, kullanıcıların bir gün sonra kaybolan görüntü ve videoları paylaşmasına olanak tanımaktadır. Snapchat’tan sonra sırasıyla Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp ve Microsoft’a ait LinkedIn de bu özelliği tercih eden sosyal ağlar arasında yer almıştı.

Fleets özelliğine video da eklenebilecek!

Twitter bu hareketle platformu daha kullanıcı dostu hale getirmeyi ve kullanıcıların konuları takip etmesine, ayrıca kötü niyetli içeriği temizlemesine olanak tanıyan önlemler almasını sağlayacak. Twitter’ın hikâye özelliği olarak sunulacak olan Fleets içerikleri hiçbir şekilde beğeni, yanıt veya retweet alamayacak. Yalnızca 24 saat profilde sergilenecek olan Fleets'ler, 24 saatlik sürenin tamamlanmasının ardından tamamiyle yok olacak. Önemli bir husus ise şüphesiz video ekleme imkânı olacaktır. Bu özellik kullanıcıların 2:20 dakikalık uzunluğa (veya 512 MB) kadar video içeriği yüklemelerini sağlarken, seçilen yayıncılar 10 dakikaya kadar daha uzun videolar yayınlayabilecek. Twitter, Fleets'in ilk testten sonra daha geniş bir ilgi göreceğini ön görüyor. Fleets görüntülemelerinin soldan sağa değil, yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bakalım bu özellik ne zaman Türkiye’de kullanıma sunulacak…

Kaynak: Milat Gazetesi

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER