Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyarbakır’da sivil polisten diyanet görevlisine çirkin muamele: Hesabı sorulmalı!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde Düzce depremi ile ilgili yardım toplamakla görevlendirilen diyanet görevlisi Mehmet Ali Zeyrek, sivil polisin çirkin saldırısına maruz kaldı.

Diyarbakır’da sivil polisten diyanet görevlisine çirkin muamele: Hesabı sorulmalı!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde Düzce depremi ile ilgili yardım toplamakla görevlendirilen diyanet görevlisi Mehmet Ali Zeyrek, sivil polisin çirkin saldırısına maruz kaldı.

Diyarbakır Ulu Camii’nde Cuma namazı sonrası yaşanan olayda para toplamakla görevli diyanet görevlisi, sonradan sivil polis olduğu anlaşılan şahıs tarafından yüzlerce kişi önünde aşağılandı ve çekiştirilip sürüklendi.

Sivil polis tarafından Zabıta Müdürlüğü’ne götürülünce diyanet görevlisi olduğu ortaya çıksa da saldırgan polis özür bile dilemeden olay yerinden hızla ayrıldı.Arial

Mil-Diyanet Sen’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:               

Diyarbakır Sur İlçe Müftülüğünde görevli Mehmet Ali Zeyrek, 25.11.2022 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığının Düzce depremi ve hasar gören camilerin inşasına ilişkin para toplama talimatını yerine getirmek amacıyla, ilçe müftülüğünden aldığı yazılı görev belgesiyle Ulu Camii’ye gider.

Cuma namazı sonrası kendisine tevdi edilen para toplama işlemi esnasında tanımadığı 40-50 yaşlarında bir erkek tarafından (sivil polis) ensesinden yakalanarak adeta bir terör zanlısı gibi çekiştirilir hatta sürüklenir. Diyanet personeli kardeşimiz kendisini ensesinden yakalayıp çekiştiren şahsa defalarca “sen kimsin, neden böyle yapıyorsun, ben ilçe müftülüğünde çalışıyorum, “Diyanet personeliyim, para toplamakla görevlendirildim” demesine rağmen sonradan polis olduğu anlaşılan şahıs kendisini tanıtmadan kardeşimizi sürüklemeye devam eder.

Personelimizin ensesinden yakalanıp sürüklendiğini gören cami güvenlik görevlileri olaya müdahale etmek amacıyla ilgili şahsın (polis) yanına gelerek Mehmet Ali Zeyrek’in Diyanet personeli olduğunu ve para toplamak amacıyla burada bulunduğunu ifade ederler. O şahıs güvenlikçileri de dinlemeyerek para toplamakla görevli kardeşimizi ensesinden çekiştirmeye devam eder.

O şahıs, yüzlerce vatandaşın arasında görevli kardeşimizi aşağılayarak ve küçük düşürerek ensesinden çekiştirerek zabıta müdürlüğüne götürür. Zabıta müdürlüğü çalışanları ve güvenlik görevlileri Mehmet Ali Zeyrek’in ilçe müftülüğünde çalışan Diyanet personeli olduğunu söyleyince, polis özür dahi dilemeyerek olay yerinden hızlıca ayrılır.

İlçe müftülüğünde çalışan Mehmet Ali Zeyrek kardeşimiz çarşı polis amirliğinde o şahıs hakkında “Görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle şikayetçi olur.

Mil-Diyanet Sen genel merkezi olarak, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nden ve Diyarbakır Valiliği’nden, üyemiz Mehmet Ali Zeyrek’e yapılan çirkin olaya dair açıklama yapmalarını bekliyoruz.

Kendisinin Diyanet personeli ve elinde yazılı belgesi olduğunu ifade etmesine rağmen, yüzlerce vatandaşın ortasında personelimiz neden bu şekilde aşağılanmış, hakarete maruz kalmış ve adeta terör zanlısı gibi muameleye tabi tutulmuştur. Resmi makamlardan olaya ilişkin açıklama bekliyoruz. Diyanet personeli artık sahipsiz değildir.

NOT: Olayı öğrenen ve anında gerekli tepkiyi gösteren, personelinin yanında duran hakkını savunan Sur Müftümüze ve Diyarbakır Müftümüze özellikle teşekkür ediyoruz.

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER