Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyarbakır Valisi: Kürtçe anonslar yapılabilir

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasıyla birlikte önlemlerin arttırılacağını belirterek, vatandaşların uyarılması konusunda Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde anonsların yapı

Diyarbakır Valisi: Kürtçe anonslar yapılabilir

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasıyla birlikte önlemlerin arttırılacağını belirterek, vatandaşların uyarılması konusunda Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde anonsların yapılabileceğini söyledi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, artan Covid-19 vakaları sonrası sorumlu vali yardımcısı, ilçe kaymakamları, jandarma komutanları, emniyet yetkilileri ve ilçe sağlık müdürleri ile kurum müdürleriyle alınan önlemler ve devam eden denetimler hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıda şu anda il genelinde durumun stabil seyrettiğinden söz eden Karaloğlu, tedbir alınmadığı takdirde Diyarbakır'da ikinci dalganın kaçınılmaz olduğunu, dolayısıyla denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Vali Karaloğlu, tedbirler konusunda hem camilerden hem de polis ve zabıta araçlarından yapılacak anonsların Türkçe ile Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yapılabileceğini ifade etti.

Öte yandan Karaloğlu, yetkililerden, kısıtlama döneminde üretim, lojistik, tarım ve hayvancılık gibi faaliyetlerin aksamaması yönünde özen gösterilmesini istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER