Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı görevden alındığı iddiasıyla ilgili konuştu: Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok

Mızraklı: Bu durum Türkiye´deki iyiye gitme umutlarının bacağını kırmak olur

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı görevden alındığı iddiasıyla ilgili konuştu: Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan´ın görevden alındığı iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı´ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gazete Fersude´den Newal Bulut, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı´ya iddiaları sordu. 

Gece saatlerinde bir tebliğ yapılmayacağını ifade eden Mızraklı, "Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok. Önceden basına sızdırma alışkanlıkları hep var. Bu yolla bizim reflekslerimizi ölçmeye çalışıyorlar. Durumu takip edeceğiz. Bu tamamen bir hukuksuzluktur? dedi. 

Hükümetin hukuk dışı durumlardan uzaklaşması gerektiği görüşünü dile getiren Mızraklı, "Bu kararı taşıyabileceğimiz hukuk merci ne ise o merci ve kamuoyu vicdanında tartışılması gerekiyor. Türkiye´nin siyaset ortamının bu yeni bir darbe durumunu tartışması gerekiyor" dedi.

"Diyarbakır genelinde hareketlilik var"

Ortadoğu News´e de konuşan Mızraklı, "Diyarbakır genelinde bir hareketlilik var. Ev baskınları ve gözaltılar var ama bununla ilgili bize ulaşan bir bilgi yok? ifadelerini kullandı.

Şehirde bazı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görevden alındığı iddia edilen HDP´li Mızraklı yüzde 62.93, HDP´li Ertan yüzde 53.83, HDP´li Türk yüzde 56.24 oyla 31 Mart 2019´daki yerel seçimde başkan seçilmişlerdi.

İstanbul´da iptal edilen seçimi hatırlatan belediye başkanı, "İstanbul´da yaşananları nasıl ki bir ülke 3 ay konuştuysa, görünen o ki bir 3 ay konuşmak durumunda kalır. Bu durum Türkiye´deki iyiye gitme umutlarının bacağını kırmak olur. Bu kabul edilebilir bir durum değil? dedi.

2016´daki kayyum dönemi

11 Eylül 2016 tarihinde başlayan kayyum atamaları, 3 büyükşehir belediyesi olmak üzere, 10 il, 63 ilçe ve 22 belde ile Demokratik Bölgeler Partili (DBP) toplam 95 belediyede gerçekleşmişti. Bu süreçte birçok belediye başkanı tutuklanmıştı. 

HDP´nin şubat ayında açıkladığı rapora göre 1 yıl ile 18 yıl arasında değişen cezalara çarptırılan belediye başkanlarından şu an 40´li hâlâ cezaevinde.

2016´daki kayyum atamalarının ardından 31 Mart´ta HDP´li isimlerin birçoğu belediyeleri tekrar kazandı.

Ağustos ayında yayımlanan 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile kayyumluk görevini yürüten isimlerin hepsi sahil kentlerinde görevlendirilmişti.

Kaynak: Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER