Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyanet caiz değil demişti! Merkez Bankası'ndan kripto para adımı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kesinlikle caiz olmadığını açıkladığı dijital para konusunda Merkez Bankası, İşbirliği Platformu kurdu.

Diyanet caiz değil demişti! Merkez Bankası

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin gibi kripto para borsalarında yaşanan dolandırıcılıklara gündeme gelen kripto paralarla ilgili skandallar bitmek bilmezken Diyanet İşleri Başkanlığı "belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan" dijital kripto­ paraların kullanımı caiz olmadığını açıklamıştı.

Diyanet'in açıklamasına rağmen Merkez Bankası, bugün dijital para için İşbirliği Platformu kurdu.

TCMB, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ortaklığında Dijital Türk Lirası çalışmaları için işbirliği konusunda ikili mutabakat zabıtları imzalandı ve “Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu” oluşturuldu.

İmza törenine Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da katıldı.

Dijital Türk Lirası Platformu'nun kurulduğu Merkez Bankası'nın resmi sosyal medya hesabından duyuruldu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, kripto paralara ilişkin şu fetvayı vermişti:

''Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir. Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik içerip içermemesi, bir aldatma) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır. Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Buna göre,özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıylagüvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'Saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER