Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DIŞİŞLERİ´NDEN ABD´YE KUDÜS TEPKİSİ: HERKES SUSSA BİLE TÜRKİYE SUSMAYACAK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD´nin Tel Aviv´den Kudüs´e taşıma kararı aldıkları büyükelçilik binasının 14 Mayıs´ta açılacağını duyurmasına çok sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "ABD´nin aldığı bu karar yanlıştır. Kudüs ve Filistin konusunda herkes sussa bi

DIŞİŞLERİ´NDEN ABD´YE KUDÜS TEPKİSİ: HERKES SUSSA BİLE TÜRKİYE SUSMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak İstanbul´a gelen Arap gazetecilerle bir araya geldi.

Burada yaptığı açıklamalarda, ABD Dışişleri Bakanlığının Başkan Donald Trump´ın Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması kararı aldığı İsrail´deki büyükelçilik binasının 14 Mayıs´ta açılacağını bildirmesine sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "ABD´nin aldığı bu karar yanlıştır" dedi.

"TÜRKİYE SUSMAZ"

Çavuşoğlu, "Bu yanlış karara ortak duruş sergilememiz lazım" diyerek şöyle devam etti:

Son zamanlarda İslam dünyasının içinde, özellikle de Arap Ligi´nin içinde, açıkça söylemek lazım, bu konuda biraz tereddütler, hatta geri adımlar görüyoruz. ABD´den çekinen bazı ülkelerin Filistin davasını savunmakta geri adım attığını görüyoruz. Bu çok yanlış bir düşüncedir, vahim bir hatadır. Tarih ve ümmet bunu affetmez. Bu ülkeler, Ürdün´e de Filistin´e de baskı yapmasınlar. Filistin davasını hiçkimse savunmasa, Kudüs davası konusunda herkes sussa bile Türkiye susmaz, Türkiye Filistin davasının savunmaya devam edecektir." 

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Başkan Donald Trump´ın Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması kararı aldığı İsrail´deki büyükelçilik binasının 14 Mayıs´ta açılacağını bildirdi.

ABD Büyükelçiliği için kentteki bazı cadde ve sokaklara adres levhaları yerleştirildiği bildirilmişti. ABD Büyükelçiliğinin, yeni bina inşa edilene kadar Kudüs´teki Başkonsolosluğu geçici merkez olarak kullanması bekleniyor.

Trump, 6 Aralık 2017´de Beyaz Saray´da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv´den Kudüs´e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv´den Kudüs´e 14 Mayıs´ta taşıma kararı almıştı. Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda büyük tepkiyle karşılanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER