Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: ABD de artık ‘Türkiye’ diyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı belgelerde Turkey yerine Türkiye kelimesini kullanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: ABD de artık ‘Türkiye’ diyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı belgelerde Turkey yerine Türkiye kelimesini kullanacağını açıkladı. Değişiklik talebinin Türkiye Büyükelçiliği’nden yapıldığını belirten Price, konuşurken ülkenin adını İngilizce okunduğu gibi Turkey şeklinde okunacağını da ekledi.

Price, "Bakanlık, bugün gördüğünüz yazım şeklini, kamuya açık iletişimler de dahil olmak üzere resmi diplomatik ve ikili ilişkilerimizin çoğunda kullanacak" dedi.

KULLANIMI ARTIYOR

İngilizce konuşulan ülkelerden Avustralya, Kanada, Hindistan ve Yeni Zelanda'nın Ankara'daki büyükelçilik sitelerinde Türkiye, İngiltere, İrlanda ve Güney Afrika büyükelçiliklerinde ise Turkey yazıyor.

Öte yandan, ABD’de Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye kelimesini daha önceden kullanmaya başlarken, Türkiye’nin başvurusu üzerine Birleşmiş Milletler, NATO ve Avrupa Birliği gibi birçok uluslararası örgüt ve birlik, ülke ismi olarak Turkey yerine Türkiye’ye geçmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER