Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Dindarlık´ anketine dair Bekaroğlu´ndan dikkat çeken sözler

CHP´li Bekaroğlu, KONDA araştırma şirketinin dindarlık üzerine gerçekleştirdiği ankete dair dikkat çeken sözler sarf etti.

?Dindarlık´ anketine dair Bekaroğlu´ndan dikkat çeken sözler

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, KONDA araştırma şirketinin dindarlık üzerine yapılan araştırma üzerine açıklamalarda bulundu.

Sonuçlarının bir fikir verdiğini ancak istatistik bilimi açısından çok anlamlı sonuçlar olmadığını dile getiren Bekaroğlu, ?Fakat dindarlığa ve dindarlara karşı büyük bir tepki var. Bu iki şekilde oldu. Dindar/muhafazakar diye bilinen iktidar yanlısı insanlar, iktidarın dine çok da uygun görülmeyen hal, hareket ve pratiklerinin olduğunu görüyorlar ve bundan müthiş bir rahatsızlık duyuluyor. Şunu çok sık duyuyoruz: ?Bu insanlar, insanı dinden, imandan eder.? ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu, AK Parti hükümetinin siyaseti dinle yürütme sürecini ise şöyle yorumladı:

 ?İktidarın bütün olumsuzlukları önce dindarlara, yavaş yavaş da dine yazılmaya başlandı. Siyasal iktidar dine ne kadar zarar verebilir? Bu konu tartışılır ama gelmiş geçmiş siyasal iktidarlar arasında dine en büyük zararı mevcut siyasal iktidar verdi.?

 

Geniş kitlelerde tuhaf bir din ve ahlak algısı yerleşmeye başladığını belirten Bekaroğlu, esas yozlaşmanın dinin toplumu da ilgilendiren konulardaki yasaklarında olduğunu ifade etti.

Bekaroğlu şu ifadeleri kullandı:

?Başkasının hakkını hukukunu gözetme, rüşvet alma gibi? Dindar insanlar israftan kaçınırlar. Hayır, şimdi durum böyle değil. Mubahtır, normaldir diye bakılıyor. Buna da siyasal iktidar neden oldu.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER