Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘Dindar, adil ve vicdanlı bir kadın için asıl cesaret gerektiren başörtülü kalabilmektir, tersini yapmak değil’

Nihal Bengisu Karaca, "Başörtüsünü bırakmak: Sekülerleşme mi, din yorgunluğu mu?" başlıklı yazısında, bir kadının başörtüsünü çıkarmasıyla ilgili olarak görüşlerini aktardı.

‘Dindar, adil ve vicdanlı bir kadın için asıl cesaret gerektiren başörtülü kalabilmektir, tersini yapmak değil’

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, muhalif çizgide bulunan Karar gazetesi yazarı Elif Çakır'ın başörtüsünü çıkarmasıyla ilgili değerlendirme yaptığı bugünkü yazısında muhafazakar kesimleri de kapsayan genel bir sekülerleşme süreci olduğunu dile getirdi.

Karaca, "Başörtüsünü bırakmak: Sekülerleşme mi, din yorgunluğu mu?" başlıklı bugünkü yazısında, bir kadının başörtüsünü çıkarmasıyla ilgili şu görüşlerini aktardı:

“Ancak oraya gelmeden önce şunu kaydetmemde fayda var: İnançlı bir insanın yıllarca örtülü kaldıktan sonra açılmasını tebrik edilesi bir durum olarak görmüyorum. Bu tür ricatlarda cesaret vehmedenlerden de değilim. İslam’ın kadının başörtüsüne indirgendiği, başörtüsünün de birkaç gaddar kadın ile özdeşleştiği bugünlerde dindar, adil ve vicdanlı bir kadın için asıl cesaret gerektiren başörtülü kalabilmektir, tersini yapmak değil. Ancak böyle düşünmekle beraber insanların zaman içindeki değişimlerini, nedenini sormadan, anlama çabası göstermeden karakter suikastıyla karşılamanın insani olmadığını düşünüyorum.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER