Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dikkat çeken veriler: Türkiye’de Allah inancı yüzde 94,3

24 Mart'ta yayımlanan "Türkiye'de İnanç ve Dindarlık Raporu" dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkardı.

Dikkat çeken veriler: Türkiye’de Allah inancı yüzde 94,3

24 Mart'ta yayımlanan " Türkiye'de İnanç ve Dindarlık Raporu" dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkardı.

Araştırma Marmara Üniversitesi’nden Dr. Zübeyir Nişancı yürütücülüğünde, Ibn Haldun Üniversitesi’nden Dr. Önder Küçükural danışmanlığında ve Uluslararası İslami Düşünce Enstitüsü’nden (IIIT) Muhammed H. Alboğa koordinatörlüğünde gerçekleşti. IIIT ve Mahya Yayıncılık’ın yayımladığı rapora Marmara Üniversitesi’nin internet sitesinden de erişilebiliyor.

 2 bin 453 kişinin katıldığı araştırmada “rassal, sosyodemografik ve sosyoekonomik olarak orantısal temsilini sağlamak için tabakalı örneklem ve sistematik örneklem yöntemlerinden oluşan karma örneklem metodu” kullanıldı.

ALLAH'A İNANANLARIN ORANI 94,3

Araştırmaya göre Türkiye’de Allah’a inananların oranı yüzde 94,3. Bunlar iki kesimden oluşuyor. “Allah’ın var olduğunu biliyorum ve bu konuda hiçbir şüphem yok” diyenlerin oranı yüzde 85,7 çıkarken “Bazı şüphelerim olmakla birlikte Allah’a inandığımı hissediyorum” diyenlerin oranı yüzde 8,6 oldu.

Allah inancı olmayanlar ise yüzde 5,7 çıktı.

18-24 yaş grubundakilerin yüzde 11’i Allah’a inanmıyor. Bu oran 25-34 yaş grubunda ise yüzde 6.

NAMAZ KILMA VE ORUÇ TUTMA EĞİLİMİ

Araştırmaya göre “sık sık” veya “her zaman” namaz kılanların oranı yüzde 39. “Ara sıra” diyenler ise yüzde 20. “Nadiren” veya “hiçbir zaman” diyenler ise yüzde 41.

Ramazan’da oruç tutanların oranı ise namaz kılanların oranına göre çok daha yüksek. Halkın yüzde 75’i “sık sık” veya “her zaman” oruç tuttuğunu bildirdi. Yüzde 9 “ara sıra” derken yüzde 16 ise “nadiren” veya “hiçbir zaman” yanıtını verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER