Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DİAYDER davasında 3 tahliye

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle tutuklanan DİAYDER üyeleri hakkında açılan davanın duruşmasında, 3 kişi tahliye edildi.

DİAYDER davasında 3 tahliye

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle tutuklanan DİAYDER üyeleri hakkında açılan davanın duruşmasında, 3 kişi tahliye edildi.

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle 4’u tutuklu olmak üzere Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) 23 üyesinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu dernek başkanı Ekrem Baran, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan, Silivri Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, duruşmada birçok tutuksuz mele ile avukatları hazır bulundu.  

3 kişi tahliye edildi

Duruşmada söz alan Baran, Tunç, Hatip ve Aslan, yaklaşık bir yıldır tutuklu yargılandıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi. Söz alan avukatları da aynı şekilde uzun tutukluluk haline işaret ederek, tahliye talebinde bulundu.

Daha sonra söz alan iddia makamı, eksik hususların gidermesini istedi. Mahkeme heyeti ise, Tunç, Hatip ve Aslan hakkında yurt dışına çıkma yasağı ile ayda bir imza uygulamasıyla tahliye edilmesi yönünde karar verdi.   

Dava ertelendi

Mahkeme, ayrıca dosyada gizlik tanık olarak yer alan “Padişah”ın dinlenmesine ve mütalaa hazırlaması için dosyanın savcıya iletilmesini yönünde karar vererek bir sonraki duruşmayı 26 Temmuz'a erteledi.

 

Kaynak: Rudav.net



Anahtar Kelimeler: DİAYDER davasında tahliye

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER