Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'Dezenformasyon teklifi' görüşmeleri yeni yasama dönemine ertelendi

AK Parti ve MHP tarafından Meclis’e getirilen ‘dezenformasyon teklifi' olarak nitelenen kanun teklifinin görüşmeleri ekim ayında başlayacak yeni yasama dönemine ertelendi.

Cumhur İttifakı tarafından Meclis’e getirilen, sosyal medya ve internet haber sitelerine dönük düzenlemeleri içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinin ertelenmesine karar verildi.

Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın haberine göre ek bütçe nedeniyle bu haftaya kaldığı belirtilen teklif yeni yasama dönemine bırakıldı. Basın yasası ile dijital medyaya dair bazı değişiklikler içeren teklifle ilgili, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerinin iki gündür sürdürdükleri görüşme sonucu bu karar alındı. Teklif ekim ayında başlayacak yeni yasama döneminde görüşülecek.

AK Partili kaynaklar, Meclisin 7 Temmuz’da kapanacağını belirterek gündemdeki acil yasaların öncelikle görüşüleceğini, basın yasasına zaman kalmayacağını söyledi.

Söz konusu maddeyle “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” olarak tanımlanacak suç kapsamında üç yıl hapis cezası öngörülüyor. “Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde” denilerek cezasının yarı oranında artırılmasına yönelik ibare ise eleştirilerin ardından Adalet Komisyonu'nda değişmişti. Bunun haberi yapanın mı yoksa haber kaynağının mı gizlenmesi anlamına geldiğinin belirsiz olduğu eleştirileri karşısında, bilgiyi paylaşanın kimliğini gizlemesinin tarif edilmesine yönelik teknik bir düzeltme yapılmıştı.

Gazeteciler teklifi “sansür yasası” olarak niteleyerek geri çekilmesini talep etmişti.

 

Kaynak: Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER