Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu üyesi, ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltında..

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alındı.

DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu üyesi, ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltında..

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, ‘siyasi casusluk’ iddiasıyla gözaltına alındı.

Twitter hesabından açıklama yapan Gürcan, şunları yazdı: “Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ise şu bilgileri verdi: “Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey’in ikametinde, Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah saat 05.00 sularında arama yapılmıştır. Arama kararına göre Metin Gürcan Bey, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da şöyle konuştu: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2020 yılındaki bir soruşturmasına dayanarak bu işlemin yapıldığı bilgisini almış durumdayız. Söz konusu soruşturmayla ilgili bizim hukukçu arkadaşlarımız konuyu çok yakından takip ediyor. Ben eşiyle, Senem Hanım’la telefonda görüştüm.

Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hem ailesine olan desteğimiz hem de Metin Bey’e olan hukuki desteğimiz; şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu sürecin tamamen hukuki bir mecrada ilerlemesi gerektiğinin son derece önemli olduğunun, özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum. Ve bu hukuki süreçte de hukukçu arkadaşlarımızın, partimizin hukukçu arkadaşlarının Metin Bey’e sonuna kadar en güçlü desteği vereceğini de özellikle ifade etmek istiyorum.

Konuyla ilgili, dosya ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip olduktan sonra kuşkusuz kamuoyuna bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiler vereceğiz. Ama şu anda elimizdeki bilgiler son derece sınırlı. Konu çok yeni olduğu için henüz detaylı bilgiye sahip değiliz ama hukukçu arkadaşlarımız meselenin üzerinde. Yalnız ben şunu özellikle söylemek istiyorum.

Bugünkü bu gelişme eğer siyasi bir nitelikteyse eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa veya hedef ülkenin bu ağır ekonomik kriz gündeminin üzerini örtmekse şunu ifade etmek istiyorum ki bu tür olaylar, bu tür girişimler DEVA kadrolarını asla yıldıramaz. DEVA kadrolarının asla yolundan alıkoyamaz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum.

Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa siyasi motivasyonla yapılan bir işse ki bu tür gelişmeler de olabiliyor biliyorsunuz, buradan açık açık söylemek istiyorum ki biz yolumuza devam ediyoruz. DEVA kadrolarının asla yıldıramazlar. Metin Gürcan Bey’in de sonuna kadar hukuki desteğimizle beraber yanında olacağız.”

1976 doğumlu olan Metin Gürcan, 1998 yılında Kara Harp Okulu’ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak derece ile mezun oldu.1998-2014 yılları arası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişik birimlerinde çalışan Gürcan, akademik çalışmalarına devam edebilmek için 2015 yılında emekli oldu. Meslek hayatının yaklaşık 8 yıllık bölümü Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan’da çeşitli operasyonel faaliyetler, irtibat ve eğitim görevlerinde geçti.

Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Metin Gürcan, 2008-2010 yılları arasında ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü’nde ‘Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi’ adlı teziyle master derecesi aldı. İngilizce ve Rusça bilen Metin Gürcan, çeşitli Türk ve yabancı haber sitelerinde güvenlik konularında yazıları periyodik olarak yayınlanmaktadır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER