Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEVA Partili Yeneroğlu'ndan Sansür Yasası'na tepki: Tarih Cumhurbaşkanını affetmeyecek

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi' Karar Ver'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partili Yeneroğlu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi' Karar Ver'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/7nXh-fwtY8E

 

Sansür Yasası hakkında konuşan DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, dezenformasyon yasasındaki tartışmalı 29. maddeye değinerek, "Ülkede savcılık mekanizmasında kayyum atanmış durumda. Savcılar talimatlara göre hareket ediyorlar. Biz de eşit bir bicimde kanunlar zaten uzun zamandır uygulanmıyor. Bu gibi maddelerle aynı zamanda muğlaklığı o kadar genişletiyorlar ki daha fazla müdahale edebilsinler. Somut olarak bundan sonra, açlık sınırı arttı, dolar artacak diyenlere savcı soruşturma açacak." ifadelerini kullandı.

'BASKILARI ARTTIRIYORLAR'

Yasaya neden ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Yeneroğlu, "Bundan sonra haber yapacak gazeteciler üzerinden baskı ve gözaltı sürecini, cezai işlemi artırmak için bu yasa meydana geldi. Sosyal medyaya yönelik baskıları arttıracaklar. Bu süreç sosyal medya araçlarının da ülkeden çekilmesine ya da yasaklanmasına vesile olabilir. Fikir özgürlüğü, basın özgürlüğü, gösteri toplantı özgürlüğü bunların hepsinin teminat altına alınması lazım. Bunların hiçbirisi ülkemizde söz konusu değil. Bunun ne getireceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz." şeklinde konuşarak iktidarın baskıyı arttırdığını söyledi.
Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çekilen fotoğrafa değerlendirerek, "Orada görüntü veren arkadaşların %99'unun bu yasayı okumadığına adım kadar eminim. Onların bir emri, talimatı yerine getirmenin mutluluğu içerisindeler. Bunlar 'Avrupa ülkelerinde de bu tarz yasalar var' diyorlar. Kesinlikle böyle bir durum yok." dedi.

'CUMHURBAŞKANININ ÇOK BÜYÜK KABAHATLERİ VAR'

'Siyasetçinin cesur olması gerekiyor' diyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanı ne yaptığının farkında değil. Zannediyor ki bu işler sadece pragmatizmle olacak işler. Kendisi iktidarını korumak, kurtarmak için kendince 2015 sonrası kendini mecbur hissettiği için böyle bir zemin yaptı. Bu noktada Cumhurbaşkanının çok büyük kabahatleri var. Tarih kendisini affetmeyecek." şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER