Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEVA Partili Yeneroğlu: TBMM'yi aşağılayan Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir

Yeneroğlu, tabela asma sırasında polis amirinin kendisine karşı saygısız bir tutum sergilediğini kaydetti

DEVA Partili Yeneroğlu: TBMM

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ankara Kızılay'da Somalililere ait restoranlara yönelik denetimde, bir polis amirinin tehditkâr davranış ve söylemlerde bulunduğunu ve Emniyet'in kendisini 'düşman' olarak nitelediğini hatırlatarak, "Hukuku ayaklar altına alan, TBMM'yi aşağılayan Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir" dedi.

Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 17 Haziran Cuma günü Kızılay'da Afrika yemekleri sunan bir kafenin tabela asmasına polisin müdahale ettiğini söyledi.

Siyasi iradenin siyah tenli insanları Kızılay'da görmek istemediğini savunan Yeneroğlu, bölgede daha önce de siyah tenli insanlara ait restoran, kafe gibi iş yerlerinin polisin baskısıyla kapatıldığını savundu.

"Sigarasının dumanını yüzüme üfledi"

Tabela asma sırasında polis amirinin kendisine karşı saygısızca bir tutum içinde bulunduğunu, tehditkar davranış ve söylemler ortaya koyduğunu ifade eden Yeneroğlu, "Gözümün önünde sigarasını yakarak, dumanını yüzüme üfleyerek ve ısrarlı bir biçimde 'sizli bizli' konuşun dememe rağmen 'senli benli' konuşarak tutumunu sürdürdü" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla da "teşkilat düşmanı milletvekili" olarak lanse edildiğini belirten Yeneroğlu, "Hukuku ayaklar altına alan, TBMM'yi aşağılayan Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir" diye konuştu.

Yeneroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u, Meclis'in itibarını korumaya ve yasama organına yönelik saldırı karşısında sessizliğini bozmaya çağırdığını söyledi.

 

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER