Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor

Türkiye'nin güneydoğusunu vuran iki büyük depremin ardından birçok il harabeye döndü. Enkaz bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, vefat edenlerin sayısı 40 bin 642 oldu.

Depremde vefat edenlerin sayısı giderek artıyor

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Arama kurtarma çalışmalarına değinen Sezer, "Büyük bir hassasiyetle yürütülen arama kurtarma çalışmalarında bugün yine sevindirici haberlerle karşılaştık. 13'üncü günde canlı kurtulan vatandaşlarımız oldu. O bizlere hem ümit verdi hem de sevindirdi. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artış var. Bugün itibarıyla 40 bin 642 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda." bilgisini verdi.

74 bin personel görev aldı'

Arama kurtarma çalışmalarında büyük oranda sona gelindiğini ifade eden Sezer, şöyle konuştu:

"Hatay'da dün 200 kadar binada arama kurtarma çalışması yapılıyordu. Bugün 98'e düşmüş durumda ve yarın itibarıyla burada da büyük oranda sona gelmiş olacağız. Yine aynı şekilde Kahramanmaraş'ta 19 binamız kalmış durumda. Burada da Ebrar Sitesi de dahil olmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah sona yaklaşacağız. Yine Adıyaman'da da çalışmalar Çınar Sitesi'nde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları yarın akşam itibariyle büyük oranda sonlandırılmış olacak. Belki birkaç binada çalışmalara devam edilecek ama büyük oranda sonlandırılmış olacak."

Hatay'da 13 bin arama kurtarma personelinin görev yaptığını açıklayan Sezer, tüm alanlarda ise 74 bin personelin görev aldığını kaydetti.

Sezer, 80 ülkeden destek amacıyla gelen 11 bin 488 kişilik uluslararası arama kurtarma birliklerine teşekkür etti.

İyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Sezer, "Çadır kentlerimiz ve konteyner kentlerimiz kuruluyor. Buralardaki beslenme, yağış hizmetleri ve yine aynı yardımlar hızlı bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

 

Kaynak:milatgazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER