Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Denizli´deki Jurassic Park´ı bulacaklar

Denizli´de yürütülen yüzey kazılarında 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu. Kazı başkanı Dr. Ahmet İhsan Aytek, gergedan, at, sırtlan gibi hayvan fosillerinin Batı Anadolu´da söz konusu dönemde kaydı

Denizli´deki Jurassic Park´ı bulacaklar

Denizli´de yürütülen yüzey araştırmalarında 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu. Bilim insanları, gelecek sene ise 65 milyon yıl önce yaşayan dinozorlara ait izleri araştıracak.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet İhsan Aytek başkanlığında, Ankara Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Paris Doğa Tarihi Müzesi ve Çin Paleontoloji Enstitüsü´nden paleoantropolog, paleontolog ve jeologların da içinde bulunduğu 14 kişilik akademisyen ekip, Denizli´de geçen yıl başladıkları yüzey araştırmalarına devam ediyor. Araştırmalarda farklı bölgelerde 2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen 14 farklı hayvana ait fosil bulundu. Aytek ?Bunlar, boyunları günümüz formlarından daha kısa ama daha kütleli iki farklı zürafa, günümüz formlarına benzeyen iki farklı gergedan, küçük iki farklı at, biri günümüz formlarından daha iri olmak üzere iki farklı sırtlan, yine günümüz formlarından çok değişik olan, günümüzde yaşayan su aygırlarına morfolojik olarak benzeyen bir fil fosili? dedi. Aytek, bu fosilleri bilim dünyasına kazandırmayı planladıklarını belirterek ?Bakanlığa, 2019 için 65 milyon yıl öncesine kadar giden zaman dilimini içeren bir başvuru yaptık. 65 milyon yıl, dinozorların da yaklaşık olarak dünya üzerinden silindikleri tarih. Dolayısıyla dinozorlara ait izleri de Denizli´de araştıracağız? diye konuştu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER