Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören eski milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yaşamını yitirdi.

Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti.

HDP İstanbul İl Örgütü´nden yapılan açıklamada, ?Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastahanesinde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz? denildi. Fırat, Ankara´da bulunan Bayındır Hastanesi´nde yaklaşık 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Fırat´ın cenazesi Ahmet Hamdi Akseki Camisi´nde ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı´nda defnedilecek.
 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş hastaneye gelerek, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısının ardından Fırat´ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

AK Partili Mehmet Muş, Fırat ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

HDP: PARTİMİZ VE HALKIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP

Fırat´ın ölümü üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ?Sayın Dengir Fırat´ın vefatı partimiz ve halkımız için büyük bir kayıptır. Çok üzgünüz. Dengir Fırat, siyasi hayatı boyunca inandıkları uğruna mücadele eden, bu uğurda gerektiğinde iktidarı ve gücü karşısına alan ender siyasi isimlerden biri oldu. Hep kimliğini savundu, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yolla çözümü için mücadele etti? denildi.

Fırat´ın AK Parti´den istifa ettiği hatırlatılan açıklamada, ?AKP iktidarı, gücünün zirvesindeyken ve Dengir Fırat bu iktidarın önemli kademelerindeyken, yapılan yanlışlara, güç zehirlenmesine, topluma ve halka tepeden bakmaya, kibire göz yummadı; yanlışları eleştirdi ve bu yanlışlara ortak olmamak için mevki, makam, statüyü terk ederek halkın içine dönmeyi, onların mücadelesinin bir parçası olmayı bildi? ifadelerine yer verildi.

 

Fırat´ın ailesine başsağlığı dileği iletilen açıklama şöyle devam etti:

 

?Partimizde siyaset yaparken de özgünlüğünü ve farklılığını koruyan, doğru bildiğini savunmaktan çekinmeyen, her koşulda barışı ve demokratik çözümü zorlayan bir siyasi büyüğümüz olarak kaldı. Sevgili Dengir Fırat´ı bizimle buluşturan da bu kimliği, arayışı ve yaklaşımı oldu. Dengir Fırat´ın bu anlayışını yaşatmak hepimiz için önemli bir siyasi sorumluluktur. Bizler, Dengir Fırat´ın demokratik çözüm ve demokratik müzakere yaklaşımını önemsiyoruz. Onun gerçekler için her koşulda mücadele eden tutumunu yaşatmayı sürdüreceğiz. Dengir Fırat´a rahmet; ailesine, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.?

 

TANRIKULU: SAYGIN DURUŞU HEP HATIRALARIMIZDA OLACAK

 

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise ?Siyasetin duayenlerinden, Kürt Meselesi´nin barışçı çözümü için emek verenlerden Dengir Mir Mehmet Fırat´ı ağabeyimizi kaybettik. Tecrübelerini paylaşacağı en olgun ve verimli döneminde artık aramızda yok, saygın duruşu hep hatıralarımızda olacak. Ailesine başsağlığı diliyorum? ifadelerini kullandı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER