Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Demirtaş’tan Kürt sorunu açıklaması.. Çözümün adresi doğal olarak TBMM’dir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorununun meşru organ olan HDP ile çözülebileceğine yönelik açıklamasının yankıları devam ediyor.

Demirtaş’tan Kürt sorunu açıklaması.. Çözümün adresi doğal olarak TBMM’dir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorununun meşru organ olan HDP ile çözülebileceğine yönelik açıklamasının yankıları devam ediyor.

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözümün adresinin Meclis olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş, şunları ifade etti: “Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir. Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.”

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli ise “Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır.” demişti. Halk TV’ye yeni bir açıklama yapan Temelli, şunları söyledi:

“Şunun bilinmesini isterim, Kılıçdaroğlu’na yanıt vermek amacıyla atılmış bir tweet değildi. Siyasi nezaket anlayışım bu polemiklere zaten izin vermez. Yaptığım şey bir durum tespitiydi. 2013-2015 arasında yaşanan ve toplumun meşruiyet algısında önemli bir değişim yaratan siyaset bugün meşru değil diye yorumlanamaz. Çünkü ortada çatışma varsa, bunu sonlandırmanın yolu, başlangıç adımı müzakeredir. Bu da bir meşruiyet zeminine oturmak zorunda.

Yoksa tabii Mecliste demokratik zeminde çözüm arayışlarımız devam ediyor ve edecek. Bu en önemli sorumluluğumuzdur. Partilerin vazgeçilmez sorumluluğudur, barışı ve demokrasiyi getirmek. Bu otoriter anlayıştan kurtulmamız ortak sorumluluğumuzdur. Meselenin çatışma tarafını sonlandırmanın yolu müzakere zemininin yaratılmasıdır. Müzakere de bir meşruiyeti zorunlu kılar.

Toplum nezdinde karşılığı varken yokmuş gibi ortaya koymak diğer adımları atmamızı engeller. Öcalan’ın muhatablığına bu bağlamda önemlidir. Çatışmayı önleme ve demokratik bir çözüm bağlamına dikkat çektim. Meşru muhatab elbette HDP’dir. Meclis’in üçüncü büyük partisidir ve bu konularda çözüm üretme anlamında en önemli partidir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER