Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Demirtaş: KCK yönetimiyle hükümetin desteği ve onayıyla görüştük

Hakkında hazırlanan fezlekelere karşı savunmasını sürdüren eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Beni, ´Sayın Öcalan´ dediğim için yargılıyorsunuz ama devletin sahil güvenlik güçleri, partimin heyetini 23 defa Marmara´daki İmralı Adası´na götürd

Demirtaş: KCK yönetimiyle hükümetin desteği ve onayıyla görüştük

Edirne Yüksek Güvenlikli Cezaevi´nde 4 Kasım 2016´dan beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş´ın yargılandığı davanın 4. duruşması ikinci gününde Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü´nde devam ediyor.

Demirtaş bugünkü duruşmaya da Edirne Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. 

 Sözlerine "2010-2011´de çok sayıda parti üyemiz AKP-Cemaat ortaklığıyla tutuklanmıştı. Onlara sahip çıkma faaliyetlerimiz nedeniyle, aynı cemaat savcıları tarafından biz de terör örgütü üyesi olarak suçlandık ve 9 yıl sonra bu defa da ben yargılanıyorum" diyerek başlayan Demirtaş´ın savunmasından başlıklar şöyle:

?- Devlet içinden bize yönelen Cemaatçi yapı bizlere saldırdıkça AKP bunu alkışladı. Çünkü biz, AKP´ye karşı etkili bir muhalefet yapıyorduk. Son seçimde de gücümüz ortaya çıktı.

- AKP, bize yönelen o saldırıların siyasi parçası oldu her zaman. Bugün olduğu gibi. 10 yıldır bize yapılan her şeyin arkasında AKP vardır. Neden? Türkiye´nin çıkarları için mi? Toplumun çıkarları için mi? Hayır. Koltukları için. Rant için. Çıkarları için.

?- Defalarca Kandil´de KCK üst yönetimiyle görüşmeye gittik. Tamamı da Hükümetin bilgisi, desteği ve onayıyla gerçekleşti. Kara yoluyla gidişlerimizde, Sınıra kadar da İç İşleri Bakanlığına bağlı güvenlik personelinin korumasında gittik. Dönüşte de Hükümet ile görüştük

Haberin devamı....

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER