Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEDİKODU SİYASETİ TESLİM ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de bir CHP’li ile yaptığı iddia edilen görüşmenin kaynağı ortaya çıktı: İsimsiz bir CHP’liden duyduğunu yine kendisi gibi bir başka gazeteciye delilsiz olarak anlatan bir gazeteci!

DEDİKODU SİYASETİ TESLİM ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri arasındaki son dönemlerin en büyük restleşmesine giden yol bir hafta önce Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısının gündeme gelmesiyle açıldı. Yazıdaki iddiaya göre Erdoğan, Beştepe’de görüştüğü CHP’liye “Ana muhalefetin başına milli güvenlik için sen geçmelisin” dediği iddia ediliyordu. Sosyal paylaşım hesaplarından ilk iddiayı sert bir şekilde yalanlayan CHP’nin 2017’deki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. İnce “İspatlasınlar kendimi yakarım” diyerek söylentiyi kesin bir dille yalanladı. Ardından Fox TV’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iddiaya ilişkin “Doğrudur. İsim veremem” diyerek tartışmayı sürdürdü.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı bir açıklama yaparak CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi iddiasını yalanladı. Sono olarak tartışmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da 22 Kasım’daki İzmir programında yaptığı açıklamalarla katıldı. Erdoğan “Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun? İspat edemiyorsan çek git. Bu kadar iddialı söylüyorum” diyerek görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

Siyaset bir dedikodu ile başlayan gerilim ile savrulurken iddianın kaynağı günler süren sessizliğini bozdu. Dikkatlerin çevrildiği Rahmi Turan söz konusu kişinin CHP’linin Muharrem İnce olduğunu iddia etti. Turan önceki gece katıldığı TV programlarında kaynağına güvendiğini için pişmanlık duyduğunu söyledi. Önce kaynağını açıklamak istemeyen Turan kaynağının gerekirse kendi kendisini açıklayacağını belirtti ve ekledi:  “Benim bu kaynağı şimdi açıklamam çok ayıp olur. Kaynağımı 20 yıldır tanıyorum. İnce’nin söyledikleri de doğru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları doğru. Benim ne söylememi istiyorsunuz? O zaman benim verdiğim bu haber yanlıştır, ben hata yaptım.” Siz bana inanmıyorsanız o zaman konuşmamıza gerek yok. Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor. Kaynağım 20 yıllık gazeteci bir arkadaşım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım.” Ancak dün öğlen kendi sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Turan “Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu” diyerek “Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Kaynağım da gazeteci Talat Atilla’dır. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…” ifadelerini kullandı. 

Ve iddianın ilk kaynağı da dün konuştu.  Rahmi Turan’ın Beştepe’ye giden bir CHP’liye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “CHP’nin başına geçmen lazım” dendiği iddiasının kaynağını gazeteci Talat Atilla olarak açıklamasının ardından Atilla sahibi olduğu gazeteden açıklama yaptı. Atilla, Rahmi Turan’ı korumak için ilk önce kendisini açıklamadığını belirtti. Atilla, “Yanıt veriyorum!” başlıklı yazısında şöyle yazdı:

“Rahmi Turan ‘Gazeteci kaynağını açıklamaz’ dediği için ve Rahmi Turan’ı korumak için ‘Benim dememeyi tercih ettim.’ Konuyu en ufak ayrıntısına kadar yazmanın vakti geldi. Haber bana geldiğinde çok yönlü çek ettim… Hatta, bununla yetinmedim. Bu haberi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da bir şekilde “Bu haber doğru mu?” diye doğrulattım. Haberi ilk önce zaman zaman yazılarımdan alıntı yapan, turktime’da yazan Rahmi Turan’a verecektim ama yurt dışı telefonu çalınca saat farkını o an hesaplayamadığım için gece olabilir diye arayıp kapattım. Bunun üzerine sahibi olduğum haber sitesini kendi hesabında öneren Uğur Dündar’ı aradım. Dündar bana, “CHP’yi dizayn ediyor diye saldırırlar” dedi. Bunun üzerine haberi kendi sitem de yazmaya karar verdim ancak Rahmi Turan’ı çaldırıp kapattığım için, neden aradın sorusuna da yanıt olsun, hem de ilk haberi yazmasına niyetlendiğim kişi olduğu için arayarak haberi söyledim.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: DEDİKODU SİYASETİ TESLİM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER