Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları toplantısı 6 Şubat´ta Washington´da

DEAŞ Karşıtı Koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantı, 6 Şubat´ta Washington´da gerçekleştirilecek. Toplantıya Türkiye´yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun katılması bekleniyor.

DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları toplantısı 6 Şubat´ta Washington´da

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu toplantıya koalisyona üye 79 ülkeden temsilcilerin katılacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun ev sahipliği yapacağı bir günlük toplantıda, Suriye ve Irak´ta DEAŞ´a karşı verilen mücadelede gelinen son noktanın kapsamlı şekilde ele alınacağı ifade edildi.

ÇAVUŞOĞLU´NUN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Türkiye´yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun katılması beklenen toplantıda, söz konusu ülkelerde DEAŞ´ın yeniden güçlenmemesi için alınacak tedbirlerin ve küresel anlamda DEAŞ´la bağlantılı şebekelere karşı verilen mücadelenin de ele alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, "ABD´nin Suriye´den çekilmesinden sonra Suriye ve Irak´ta DEAŞ´ın yeniden ortaya çıkmaması konusunda kararlıyız. Ayrıca DEAŞ´ın son kalan parçalarının yok edilmesi ve onun küresel amaçlarının ortadan kaldırılması konusunda Koalisyon ile çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada DEAŞ yenildikten sonra Suriye´de yerlerinden edilmiş insanların evlerine gönüllü şekilde dönebilmeleri yönündeki "istikrar çabalarının" Koalisyon tarafından sürdürüleceğine işaret edildi.

Son DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları toplantısı, 12 Temmuz 2018´de Brüksel´de gerçekleştirilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER