Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu’nun yardımcısı, başkanlık sistemini teklif eden ismi açıkladı

Etyen Mahçupyan, katıldığı podcast yayınında başkanlık sistemi teklifinin MHP lideri Bahçeli tarafından getirildiğini söyleyerek "Bahçeli kendisini ortak haline getirdi. AK Parti bir araç olarak kullanıldı" dedi.

Davutoğlu’nun yardımcısı, başkanlık sistemini teklif eden ismi açıkladı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Etyen Mahçupyan, katıldığı podcast yayınında başkanlık sistemi teklifinin MHP lideri Bahçeli tarafından getirildiğini söyleyerek "Bahçeli kendisini ortak haline getirdi. AK Parti bir araç olarak kullanıldı" dedi.

Kısa Dalga'da Beril Eski'nin sorularını yanıtlayan Mahçupyan, AK Parti'den kopma sürecinin Gezi Parkı olayları ile başladığını söyledi.

Başkanlık sistemini Bahçeli'nin teklif ettiğini belirten Mahçupyan, "Başkanlık defteri kapanmıştı. Bahçeli başkanlık sistemini teklif etti ve kendisini ortak hâline getirdi" diye konuştu.

AK Parti'nin parlamenter sistemden Başkanlık sistemine geçişte bir araç olarak kullanıldığını ifade eden Mahçupyan, "AK Parti bir araç olarak kullanıldı aslında. Kimler tarafından? İşte Bahçeli’nin yaptığı teklifin arka planında kimler varsa, kim onlardan yararlanıyorsa. Ve eğer bu daha geniş, tırnak içinde “devlet” diye sembolize edilecekse, ben devletin diğer insanlardan, diğer partilerden ve toplumdan daha kurnaz olduğunun kanıtlandığını düşünüyorum. Sonunda gene aynı noktaya geldik yani" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın MHP'ye giderek daha muhtaç hâle geldiğini ifade eden Mahçupyan, İnsanların tekrar AK Parti'siz bir dünyada neler yaşayacaklarından çok emin olmadıkları için sessiz kalmayı tercih ettiklerini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER