Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'şehit annesi' tepkisi: Ey ehli vicdan artık ayağa kalk

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan’ın Rize İl Kongresi'nde Gara'da şehit düşen 13 personelden birinin annesiyle telefonda konuşmasına “Ey ehl-i vicdan, artık ayağa kalk!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Davutoğlu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Gara'da şehit düşen 13 personelden birinin annesiyle telefonda konuşmasına tepki gösterdi.  

Sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir açıklamada bulunan Davutoğlu, şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diledi.   

"ÜÇ GÜN TÜM FAALİYETLERİMZE ARA VERDİK"

Günün birlik, empati ve terör örgütüne karşı dayanışma günü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Bu bilinçle şehitlerimizin haberi düşer düşmez partimizin kamuya açık tüm faaliyetlerini üç günlüğüne erteledik ev gerekli dayanışma mesajları vermekte bir an bile tereddüt etmedik” dedi.  

Davutoğlu, önemli olanın ülkenin itibarı ve TSK’nın caydırıcılığı olduğunu ifade ederek, “Bu bağlamda operasyonla ilgili zihnimizde çok haklı sorular olmasına rağmen gerek planlanmasında gerek uygulanmasında gerek de kamuoyu iletişiminde ciddi hatalar yapılmasına rağmen bunlara hiç atıfta bulunmadık” ifadelerini kullandı.  

"COŞKULU KONGRELERE DEVAM ETTİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede acılı şehit annesini aramasına tepki gösteren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Biz bu hassasiyeti göstermeye çalışırken, sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti yönetimi coşkulu kongrelere devam etti. Empati yapılması lazımken tamamen siyasi propaganda amaçlı mesajlar vermeye devam etti.

Ama en acısı ise coşkulu bir kongre ortamında daha evladının acısını yüreğinde taşıyan bir annenin hıçkırıklarına aldırmaksızın onunla milyonlarca kişinin önünde konuşarak şehit acısını siyasi propagandaya alet etmesidir. Bu çok acı bir mazaraydı.

"EY EHL-İ VİCDAN   ARTIK AYAĞA KALK!"

“Şehitlik kutsal bir makamdır ve şehit anneleri en yüce şahsiyetlerdir” diyen Davutoğlu, şunları söyledi:  

Böyle bir manzara karşısında AK Parti'ye samimiyetle oy vermiş kişilere seslenerek ifade etmek istiyorum. Eğer içlerini siniyorsa eğer bu manzaradan memnunlarsa diyecek bir sözümüz yok. Eğer içlerine sinmiyorsa bir muhasebe yapsınlar. 

Buradan sesleniyorum Ey ehl-i vicdan, artık ayağa kalk!

Milli dini değerlerimizin bu derece istismar edilmesi, şehitlerimizin acısının üzerinden bile siyasi rant sağlamaya çalışılması karşısında vicdanların ayağa kalkması gerekiyor. 

Kaynak: Karar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER