Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu: Perinçek'e serbest bize yasak

Davutoğlu: "Biz o cephede onlarla beraberken Doğu Perinçek'in yeri belliydi. Başörtüsü düşmanlığı yaptı. Türkçe ezanı savundu. Bugün ise yandaş medyada her gün konuşuyor. Bize ekranlar yasak" dedi.

Davutoğlu: Perinçek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hasan Basri Akdemir'in sunduğu "İşin Aslı" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Hükümete sert eleştiride bulunan Davutoğlu, "Belki sizin çevrenizin imkanları geniş. Belki tanıdığınız şirketlerdeki adamlar şu anda ucuza düşmüş gayrimenkulleri kapatmayı düşünüyor olabilir. Onlara konut kredisi için para aktarıyor olabilirsiniz ama halkın ev almaya değil ekmek almaya ihtiyacı var. " dedi.

"DİYANET TALİMATLA YÖNETİLMEZ "

Davutoğlu, "Diyanet talimatla yönetilmez, Diyanet'in özerkleşmesi lazım. Nasıl ki Ulaştırma Bakanı'nın görevden alınması bir sırsa Mehmet Görmez'in görevden alınması da bir sırdır. Diyanet adım adım siyasetle olan bağını koparmalıdır." açıklamasında bulundu. 

"DARBE OLSA SOKAĞA İNER TELEVİZYONDA KONUŞURUZ"

Davutoğlu, "Bu gece bir darbe teşebbüsü olsa aynı kararlıkla sokağa iner aynı kararlılıkla televizyonlarda konuşuruz. Kimsenin tereddütü olmasın. Ama Sayın Erdoğan, bir siyasetçi hata yaptı, yanlış bir şey söyledi diye kendi otoriter eğilimlerini tahkim edecekse onun karşısında da açık ve net şekilde dururuz. Yarı demokrasiye razı değiliz. Yarı otokrasiye hiç razı değiliz. Nasıl FETÖ, AK Parti iktidarı üzerinden güç devşirip, anını beklediyse, o vakte kadar da Erdoğan'ı övdüyse, bu 28 Şubat zihniyeti de anını bekliyor. Benzer bir darbe vurmak için bekliyorlar." dedi.

"PERİNÇEK'E SERBEST BİZE YASAK"

"Erbakan mı FETÖ'cüydü? Hasan Celal Güzel mi? Muhsin Yazıcıoğlu mu? Biz o cephede onlarla beraberken Doğu Perinçek'in yeri belliydi. Başörtüsü düşmanlığı yaptı. Türkçe ezanı savundu. Bugün ise yandaş medyada o her gün konuşuyor. Bize ekranlar yasak" diyen Davutoğlu, " 28 Şubat'ın aktörlerine ekranları açıp, külliyeleri açıp, kaynak aktaranlar bir daha Allah, kitap, din diyerek oy istemesinler, Erbakan Hoca, Anayasa Mahkemesi'nin önünde milletin onurunu savunurken, bu tip adamlar bu milletin inançlarını kökünden yok etmek için çaba sarf ediyorlardı. Eskiden fiilen FETÖ'nün sözcülüğünü yapanlar şimdi bize saldırıyorsa durup düşünmek lazım. Şu an Pelikan ile adı anılan isimler geçmişte FETÖ ile adı anılan isimlerdi. PKK yanlısı tweetler de atmışlardır." dedi. 

"AK PARTİ'NİN DİN VE VATAN ÜZERİNDE YAPTIĞI HAMASETE İNANMAYIN"

Davutoğlu, "Muhafazakar kitlelere sesleniyorum: Gözünüzü açın! Külliye'de 28 Şubat zihniyetinin uzantıları varken, anayasayı biz yaptık diye dolaşıyorken, bunların iş adamlarına özel imtiyazlar veriliyorken AK Parti'nin din ve vatan üzerinden yaptığı hamasete aldanmayın." ifadelerinde bulundu. 



Anahtar Kelimeler: Davutoğlu: Perinçek' serbest yasak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER