Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu: Parti kapatmak oy veren kitleleri cezalandırmaktır

Ahmet Davutoğlu: "HDP’nin kapatılması çağrısıyla ilgili, “Demokrasilerde parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde sadece o partiyi yönetenler değil, o partiye oy verenler de cezalandırılmış olurlar. "

Davutoğlu: Parti kapatmak oy veren kitleleri cezalandırmaktır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, liderlerle temaslar kapsamında ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ağırladı. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Davutoğlu, “İçeride milliyetçilik taslayan Erdoğan ve Bahçeli Uygurlara yapılan zulme sessiz, Çin’in Türkiye’deki sözcülüğünü yapan bir partinin peşine takılmışlar ve bizim de o mazlum kitlelere sessiz kalmamızı bekliyorlar” dedi, milletin bunun hesabını iktidara soracağını söyledi.

PARTİ KAPATMAK OY VEREN KİTLELERİ CEZALANDIRMAKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması yönündeki çağrılarını da değerlendiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasilerde parti kapatma bir yöntem olarak benimsendiğinde sadece o partiyi yönetenler değil, o partiye oy verenler de cezalandırılmış olurlar. Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı da başta olmak üzere parti kapatmanın tümüyle ortadan kaldırılması için çalışma yapan bir anlayış hakimdi. Biz siyasi partilerle mücadeleyi siyasi alanda yaparız, terör örgütleriyle mücadeleyi de güvenlik alanında yaparız, her birinin de hakkını veririz. Türkiye’de belli kesimlerde, belli bölgelerde vatandaşlarımızın şu veya bu yönde kullanılan oylarının yok sayılması üzerinden ve parti kapatma yöntemleriyle bir mesafe alınamayacağını aksine geniş kitlelerin terör örgütlerinin propagandalarına açık hale getirilmiş oldukları da geçmiş tecrübelerden bilinir.”

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER