Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu hangi ülke ile ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi?

Türkiye ile Mısır'ın arasının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin olarak dikkat çeken ifadeler kullandı.

Davutoğlu hangi ülke ile ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini söyledi?

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Teke Tek Özel programında Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı. Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, dış politika konularına dair dikkat çeken sözler sarf etti.

Fatih Altaylı’nın Ahmet Davutoğlu'na yönelttiği sorulardan biri de Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilere dair oldu. "Mısır’da biz demokrasiden yanaydık, kazanandan yanaydık. Mısır’da darbe oldu. Biz de kınadık bu darbeyi. Fakat sonrasında darbeciyle kan davasına getirip şu anda Mısır’la en düşman biziz." ifadelerini kullanan Altaylı'ya Davutoğlu'nun cevabı dikkat çeken nitelikte oldu. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Mısır'ın arasının düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 'Varol Haber'in aktardığına göre Davutoğlu, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ile Mısır arası düzeltilmelidir. Evet darbeciydi, tepki verdik. Rabia meydanında insanları öldürdüler. Şimdi 27 Mayıs’ı nasıl anıyoruz. Buna rağmen Mısır’da bizim Dışişleri Bakanlığım, Başbakanlığım döneminde kanalları açık tutmaya çaba gösterdik. Bugün de bu çaba gösterilmelidir, yeni bir raya oturtulmalıdır. Sisi’yi meşru kılmak anlamında demiyorum. Mısır, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan arasındaki ilişkilerin Türkiye’yi daraltan tablo değiştirilmelidir. 2012 yazı Mısır darbesi öncesinde Bingazi’de, Trablus’ta Türkiye etkisi vardı. Türkiye ile çok iyi ilişkileri olan yönetim vardı. Yemen’de Türkiye yanlısı, yani Türkiye ile ilişkileri olan yönetim vardı. Suriye’de sağlıklı geçiş sağlanabilseydi Suriye’de de ilişkiler geliştirirdi. Şimdi Türkiye’deki problem sadece dışarıda değil içeride de demokrasinin zaaf göstermesi. Ben niye parti kurdum? Türkiye türbülansa girmişti. FETÖ’nün devlet içine sızmış unsurları. Arap Baharı’ndan gelen demokrasi rüzgarından Batı ülkeleri, özellikle İsrail rahatsız oldu. Demokrasi yerleşti mi İsrail’in oralarla ilişki kurması çok zordu."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER