Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DAVUTOĞLU: ÖCALAN´DAN MEKTUP GETİRENLER BENİ TERÖRE DESTEKLE SUÇLUYOR

Ahmet Davutoğlu TV5´te katıldığı canlı yayında, "Beni teröre destekle suçluyorlar, bunu 31 Mart´tan önce Öcalan´dan mektup getirip, kardeşini televizyonlara çıkaranlar söylüyorlar." dedi.

DAVUTOĞLU: ÖCALAN´DAN MEKTUP GETİRENLER BENİ TERÖRE DESTEKLE SUÇLUYOR

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Sakarya´da katıldığı bir programda sarf ettiği "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerine açıklık getirdi. TV5´te Düşünce Vakti programına konuk olan Ahmet Davutoğlu, "Benim konuşmam bir saat. O cümle 27 saniye. Dostoyevski´nin romanının bir bölümünü okursanız oradan bir suç çıkarabilirsiniz. Bütününü okursanız oradan bir klasik çıkar" dedi.

Sözleri nedeniyle kendisini teröre destek vermekle suçlayanları sert dille eleştiren Davutoğlu, "Beni teröre destekle suçluyorlar, bunu 31 Mart´tan önce Öcalan´dan mektup getirip, kardeşini televizyonlara çıkaranlar söylüyorlar" diye konuştu. 

Davutoğlu şöyle konuştu: 

"31 Mart seçimlerinden önce Öcalan´dan mektup getirip, kırmızı bültenle aranan Öcalan´ın kardeşini televizyona çıkaranlar, bu ülkede başbakanlık yapmış ve terörle mücadeleye en zor şartlarda liderlik etmiş, onu yönetmiş ve her bir hafta sonunu terörle mücadele yapılan bir ilde, ilçede askerle, polisle ve oranın temiz halkıyla geçirmiş birine söylüyorlar.
Halktan gelen talepler üzerine dedim ki ben, terörle mücadele, en net ve sert şekilde, kararlı bir şekilde verilmelidir; ama bu demokratik hukuk kuralları içinde verilmelidir dedim ve sonra şunu söyledim: ?Eğer terörle mücadelede 7 Haziran - 1 Kasım arası defterler açılırsa, birçok insan, insan yüzüne çıkamaz´. Kast ettiğim şey şuydu: Bana eleştiri getiren iki merci vardı. Onlara dönük şunu dedim: Niye 1 Kasım dedim? 6 Mayıs 2016 da diyebilirdim. Yani benim başbakanlığı bıraktığım o dönem, benim Mecliste çoğunluğu olmayan bir başbakanım. 62 ve 63. başbakanım. 1 Kasım´dan sonra ise zaten seçim kazanmış terörle mücadelede her türlü riski alabilecek durumdayım. O dönemi vurgulama sebebim şu: O dönemde, ?AK Parti çoğunluğu kaybetti´ düşüncesiyle HDP son derece tahrikkâr bir tutuma kapıldı. Her türlü tahriki yaptılar.
PKK terör örgütü de daha önceki hazırlıklarını fiilî eyleme dönüştürmeye başladı. O zaman biz, HDP´yi de uyardık. Koalisyon görüşmelerinde, ?Siz siyasi parti iseniz, bu eylemlere destek vermekten çıkın. Sadece siyaset yapın´. 15 Temmuz´daydı bu görüşme. 20 Temmuz´da Suruç saldırısı oldu. Daha sonra 21 Temmuz 2015´te Adıyaman´da bir askerimiz şehit oldu. Bu dönemde Mecliste tabiri caizse AK Parti ?topal ördek´ ve ?Biz bu dönemi istismar edelim´ diye bütün terör örgütleri harekete geçti."

Parti kurma hazırlığında olan Davuoğlu ayrıca eleştirilerinde şu ifadelere yer verdi:

"O 27 saniyelik konuşmadan bunları çıkaranlar, üzerinde tepinenler FETÖ, PKK ve troll çeteleridir. Bu üçünün bana karşı bir ittifak etmesi bile birçok şeyi ortaya koyuyor."

Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım 2015 döneminde yaşananlara ilişkin de yaptığı değerlendirmede, "O dönemdeki bütün mücadele demokratik hukuk devletinin içinde verilmiştir. O gün yaşananlar devlet tarafından yapıldı da PKK mazlum gibi bir algı var. Benim Başbakanlığım döneminde yapılan her şeyin hesabı verildi. O dönemki saldırıların failleri yakalandı ve yargılandı" diye konuştu.

MHP´YE KOALİSYON İÇİN GİTTİĞİMDE 4 TEKLİFİMİ DE REDDETTİ

MHP´yi de eleştiren Davutoğlu, o dönemde "MHP Genel Başkanı´na koalisyon için gittiğimde, MHP en azından seçim hükümetine ona vermezse azınlık hükümetine destek vermesiydi. Bu kadar sert mücadelelerin sürdüğü dönemde MHP Genel Başkanı 4 teklifimi de reddetti" dedi.

BANA SALDIRANLAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Sözleri nedeniyle kendisine "saldırıldığını" savunan Davutoğlu, "Bana saldırmak maliyetsiz. Muhalefet bana saldırdığında bir maliyeti yok. Özellikle iktidara yakın medya kuruluşlarında saldıranlar ise ödüllendiriliyor" dedi.

AHMET DAVUTOĞLU´NUN TERÖRLE MÜCADELE DEFTERİ SÖZLERİ

Ak Parti ile ayrılık yaşayan Ahmet Davutoğlu, son olarak HDP´li belediyelere atanan kayyım kararına tepki göstermişti. Davutoğlu, geçtiğimiz hafta Sakarya´da katıldığı bir programda şu sözleri söylemişti:

"Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır."

Davutoğlu bu sözlerle AKP´nin tek parti olarak iktidarı kaybettiği, HDP´nin de barajı aştığı 7 Haziran 2015 seçimleri ile başlayan ve 1 Kasım 2015´te seçimler yenilenmesine uzanan sürece atıfta bulunmuştu. O dönemde çözüm süreci sona ermiş, Suruç ve Ankara Garı´ndaki patlamaların da aralarında olduğu çok sayıda terör saldırısı düzenlenmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER