Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davos'ta 'tesisatçı Rus casuslar' iddiası

İsviçre gazetesi Tages-Anzeiger, geçtiğimiz yaz Davos kentinde tesisatçı kılığına girmiş iki Rus casusun yakalandığını iddia etti. Gazetenin Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'yla eş zamanlı olarak ortaya attığı iddia Rusya tarafından yalanlandı.

Davos

Son yıllarda Rusya’yla ilgili ortaya atılan casusluk iddialarına bir yenisi eklendi. Tesisatçı kılığına girmiş iki Rus casusun, geçtiğimiz yaz İsviçre’nin Davos kasabasında yakalandığı ve diplomatik pasaportlarını gösterdikten sonra ülkelerine döndüğü öne sürüldü.

Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun başladığı gün Tages-Anzeiger tarafından ortaya atılan iddiaya göre, İsviçre polisi geçtiğimiz ağustos ayında iki Rus tesisatçıya kimlik sordu. Bu, aslında rutin bir kimlik kontrolüydü. Ancak tesisatçılar diplomatik pasaportlarını gösterdi. Sonrasında da İsviçre’yi terk etti.

Gazetenin ‘Rus casusluk operasyonu’ olarak sunduğu habere, İsviçre polisinden teyit gelmedi. Reuters akansının görüştüğü polis sözcüsü, Davos’ta iki Rus vatandaşının kimlik kontrolünde diplomatik pasaportlarını gösterdiğini söylese de, bu kişilerin ‘tesisatçı kılığına girmiş casuslar’ olduğu iddiasını doğrulamadı.

İsviçre’nin başkenti Bern’deki Rusya Büyükelçiliği’yse casusluk ve tesisatçı kılığı iddiasını reddederek, “Diplomatik pasaportlar, işçilere değil üst düzey yetkililere verilir” açıklaması yaptı. 



Anahtar Kelimeler: Davos' 'tesisatçı casuslar' iddiası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER