Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DARBELER NİÇİN KEMALİZM ADINA YAPILIR?

Doğru Haber'den Mehmet GÖKTAŞ'IN "KONUYA DAİR" ANALİZİ...

DARBELER NİÇİN KEMALİZM ADINA YAPILIR?

Biliyorsunuz bu ülkede yapılan bütün darbeler Kemalizm adına yapılmıştır.

Peki niçin? Kafasının konforunu bozmak istemeyenler için bu sorunun cevabı çok kolaydır, hatta böyle bir soruyu sormak bile abestir:

Çünkü Kemalizm bu ülkenin resmi ideolojisi, çoğunluk tarafından kabul edilen ortak paydadır ve hem de fiili olarak gücü elinde bulunduran ordu Kemalist’tir.

Acaba?

Bunun hiç de böyle olmadığını gelin küçük bir ölçek üzerinden görmeye çalışalım:

Birbirleriyle araları iyi olmayan beş altı kişinin yaşadığı dar bir çevre düşünelim. Bunların gerginlikleri bazen fiili olarak kavgaya dönüşüyor. Eğer hariçten bir müdahale olmazsa bu kavga büyüyüp gidecek. Orada bu beş altı kişinin haricinde birisi var, kavgayı biraz uzaktan gözetleyen yedinci bir kişi. Böyle bir durumda bu yedinci kişi hemen geliyor ve olaya müdahale ediyor, kavga edenleri terbiye adına onların birçok şeyine de el koyuyor. Peki, kavga edenler bu yedinci kişinin müdahalesine niçin itiraz etmiyorlar? Onun hakemliğini, daha doğrusu hakimliğini niçin kabulleniyorlar? Hatta bu altı kişiden her biri bu yedinci kişiye düşmanlar, her birine defalarca kötülük yapmış, zarar vermiş.

 Cevap şudur; Bu altı kişinin her biri yedinci kişinin kendisi gibi herkese düşman olduğu için, yani sadece bana değil hepimize düşmandır diye kabullenip ses çıkarmıyor.

Fakat bu arada bir gerçek anlaşılıyor; Meğer bu altı kişiyi birbirlerine düşman eden yedinci kişi olduğu ortaya çıkıyor. Yani bu yedinci kişi o altı kişinin birbirlerine düşman olmasından dolayı hayatını sürdürüyor.

Kemalist ideoloji bu ülkedeki bütün kesimlere düşman olduğu gibi onları birbirlerine de düşman yapandır. Çünkü o sayede darbe yapıyor ve kaybetme aşamasındaki hâkimiyetini darbeyle bir daha yeniliyor.

Evet, Kemalizm bu ülkeyi oluşturan ana unsurların hepsine de düşmandır, var olduğu günden bu yana düşmanlığını defalarca göstermiştir.

 Dindarlara düşmandır hem de amansız bir düşman.

Kürtlere düşmandır

Alevilere düşmandır

Solculara düşmandır

Milliyetçilere de düşmandır.

İşte bütün kesimler Kemalizm adına yapılan darbelere bunun için sessiz kalıp boyun eğer; “Canım, bana düşman ama olsun, ötekilere de düşman” düşüncesi.

İnsanımız bu noktada şunun farkına varmalıdır artık; bu kesimleri birbirine düşman yapan Kemalizm’dir. Düşman olsunlar, kavga yapsınlar ki kavgayı durdurma adına çıkıp gelsin.

Hoca sen niye kafayı Kemalizm’e taktın?

Nasrettin Hoca hanımıyla birlikte misafir olduğu evin duvarındaki saz dikkatini çekmiş, asılı olduğu yerden indirmiş, biraz süzdükten sonra yavaştan yavaştan çalmaya başlamış. Bu arada sol elini sazın ucundan tutmuş hiç kıpırdatmıyor, sağ eliyle de tellere vuruyormuş. Hocanın hanımının dikkatini çekmiş;

“Hoca hoca, ne yapıyorsun öyle? Benim bildiğim sol elinin parmaklarını durmadan gezdireceksin, sağ elinle de çalacaksın” deyince Nasrettin Hoca:

“Hanım hanım, onlar hep arayıp duruyorlar, ben buldum, anladın mı?” demiş.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz