Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Darbeci Hafter güçlerinin hava üssü vuruldu

BM’nin tandığı Libya Uzlaşma Hükümeti sözcüsü Muhammed Kununu, darbeci Hafter milislerinin kontrol ettiği Vatiyye Hava Üssü'nün bombalandığını açıkladı.

Darbeci Hafter güçlerinin hava üssü vuruldu

BM'nin tandığı ve Türkiye'nin de destek verdiği Libya'daki Uzlaşı Hükümeti güçlerinin, son günlerde BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa destekli darbeci asker Halife Hafter'e karşı başlattığı başarılı operasyonlara bir yenisi daha eklendi.

Libya hükümet güçlerinin, dün başkent Trablus'un batısında konuşlanan Halife Hafter'e bağlı milislere ait mevkilere karşı yeni bir saldırır başlattığı bildirildi.

Saldırı hakkında bilgi veren Libya hükümeti sözcüsü Muhammed Kununu, Öfke Volkanı Operasyonu Medya Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin kontrol ettiği Vatiyye Hava Üssü'ne bir hava saldırısı düzenlendiğini, havalanının kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Kanunu, hava saldırısında da çok sayıda Hafter yanlısı milisin öldürüldüğü ya da yaralandığını açıkladı.

Hafter milislerinin Trablus'taki sivil yerleşim bölgelerini yoğun bombardımana tabi tutmasının ardından kentin batısındaki darbeci milislere ait mevkilere söz konusu saldırıların
gerçekleştirildiği kaydedildi.

Hafter milislerinin başkent Trablus'un sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği yoğun roket saldırılarında 5 kişi öldü, 18'i yaralandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Hafter milislerinin son saldırılarında bir sivilin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Basın Danışmanı Emin el-Haşimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trablus'un Fercan bölgesinde ülke içinden göç edenlerin yerleşimine tahsis edilen bir üniversite yurdunun Hafter milisleri tarafından hedef alındığını söyledi.

Libya hükümet kuvvetleri dün, Hafter milislerinin başkentin sivil bölgelerine düzenlediği saldırılarında 4 sivilin yaşamını yitirdiğini, 16'sının da yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak: timeturk.com



Anahtar Kelimeler: Darbeci Hafter güçlerinin vuruldu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER