Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Darbeci Sisi´den Ramazan sansürü

New York Times Yazarı Welch, darbeci Sisi´nin ?Ramazan´ programlarına ?sansür´ getirme hazırlığı içinde olduğunu açıkladı. Ramazan programı hazırlayan TV yayıncılarına gönderilen talimatlarda, Sisi yönetiminin övülmesi, Müslüman Kardeşler´in ise kötülenme

Darbeci Sisi´den Ramazan sansürü

Amerikan New York Times gazetesi yazarı Declan Welch tarafından hazırlanan bir raporda, darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Sisi´nin, Ramazan ayında program yapacak televizyonlara sansür uygulayacağı ortaya çıktı.

Rapor´da, Sisi yönetiminin kutsal Ramazan ayında yayın yapacak televizyonları kontrol etmek ve hükümeti destekleyici yayınlar yapması için de baskı yapacağı öne sürüldü.
´Ordunun övülmesi, İslam gruplardan ise bahsedilmemesi istendi´

New York Times gazetesi yazarı Welch, bir ordu bağlantılı şirketin bazı büyük televizyon programlarını kontrol ettiğini belirterek; program hazırlayıcılardan orduyu ve polisi öven, hükümeti destek veren konuları ele almalarını; yasaklı İslami gruplardan bahsetmemelerini istediğini öne sürdü.

Bazı romanlarını televizyon dizisine dönüştüren diplomat ve romancı İzzeddin Şükri Feşir ise, Ramazan ayında televizyonlara getirilecek sansürü savunarak, uygulamaların Sisi´nin politikası ve otoritesi ile ilgili olmadığını, Mısır kamuoyunun yeniden eğitilmesi olduğunu söyledi.
New York Times gazetesi yazarı Declan Welch, bugün Mısır´daki durumu, ülkeyi 30 yıl boyunca demir yumrukla yöneten Hüsnü Mübarek´le karşılaştırıyor. 2005´te Müslüman Kardeşler seçimlerde sürpriz bir zafer kazandı. Sisi, 2013 yılında Müslüman Kardeşler iktidarını kanlı bir darbeyle sonlandırmasından sonra, ülkeyi ordu ve kendine yakın bir grup danışmanı ile ülkeyi yönetmeye başladı.

Ekonomistler ise dünyaya geniş güvenlik açısından bakıyorlar; muhaliftin baskı altında tutulduğu-hapisle korkutulduğu, Sisi rejiminin otoriter sistem gibi değil.



Anahtar Kelimeler: Darbeci Sisi Ramazan sansürü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER