Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Darbe iddiasını değerlendiren Kuytul'dan flaş Doğu Perinçek açıklaması

Kamuoyunda dile getirilen 'Yeni bir darbe girişimi olabilir' iddialarını değerlendiren Alparslan Kuytul, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti

Darbe iddiasını değerlendiren Kuytul

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Furkan Haber'in aktardığına göre Kuytul'dan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın "Yeniden darbe olabilir, hükümeti tedbir alması için uyarıyorum" ifadesini değerlendirmesi istendi.

"Hükümetin kalemi kırılmıştır " tespiti sebebiyle mahkemelik olduğunu belirten Alparslan Kuytul, "Yusuf Kaplan'ı da bu ifadelerinden dolayı mahkemeye verseler şaşırmam ama o hükümet taraftarı mahkemelik olmayabilir" dedi.

Kaplan'ın ifadelerine kısmen katıldığını söyleyen Alparslan Hoca, askeri bir darbe yerine siyasi bir darbe olabileceği kanısını paylaştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ilişkin de dikkat çeken sözler sarf eden Kuytul, "Bir takım suçları ortaya dökebilirler, ellerindeki dosyaları ortaya dökebilirler zaten Perinçek yıllardan beri şunu söylüyor 'Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var' dedi ve 'Sen nasıl böyle konuşuyorsun?' demediler, 'Getir bakalım şu dosyaları neymiş?' bunu diyen yok ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul'un sözlerinden bir bölüm şu şekilde:

Böyle bir askeri darbe Kemalistler tarafından ya da aşırı solcular tarafından yapılabileceğini söylüyor tabii bunlar bir tahmin böyle bir askeri darbe olacağını ben sanmıyorum ancak bir siyasi darbe yapmak istiyorlar gibi geliyor bana.
Bir takım suçları ortaya dökebilirler, ellerindeki dosyaları ortaya dökebilirler zaten Perinçek yıllardan beri şunu söylüyor 'Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair elimde 38 tane dosya var' dedi ve 'Sen nasıl böyle konuşuyorsun?' demediler, 'Getir bakalım şu dosyaları neymiş?' bunu diyen yok.
Cumhurbaşkanına en küçük şeyi söyleyeni hapse atarlar, en ufak bir eleştiri yaptırtmazlar ama Perinçek 'Cumhurbaşkanının yolsuzluğuna dair 38 tane dosya var elimde' dediği halde ona hiçbir şey yapılmıyor eğer onlar doğru değilse çıksınlar 'Yalan söylüyorsun' desinler doğru ise o da dosyaları kullanacaktır araları zaten yavaş yavaş açılıyor o dosyaları kullanacaklardır.
Bu şekilde bir darbe yani rezil etme şeklinde, AKP'nin üst düzeyinde olan kimseleri onların akrabalarını falan bakanlarını vesaire yaptıklarını ortaya koyup bence şu anda yıllardan beri de bu devam ediyordu yaptıkları bütün gayrimeşru işleri topluyorlar, dosyalıyorlar bunların hepsi vakti geldiğinde yavaş yavaş ortaya dökülecek yolsuzluklar, israflar ortaya dökülecek ayıplar, günahlar, çirkin işler ortaya dökülecek ve işte zaten o bir darbe olmuş olacak bitirilecek, seçime de zorlanacak zaten seçimde de kaybedecek.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER