Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dağlık Karabağ’da 2’nci ateşkeste son durum

Ermenistan ile Azerbaycan, 18 Ekim Cumartesi 00.00 itibarıyla Dağlık Karabağ'da insani yardımın ulaştırılabilmesi için ateşkes kararı alındığını açıkladıktan saatler sonra birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Dağlık Karabağ’da 2’nci ateşkeste son durum

Ermenistan ile Azerbaycan, 18 Ekim Cumartesi 00.00 itibarıyla Dağlık Karabağ'da insani yardımın ulaştırılabilmesi için ateşkes kararı alındığını açıkladıktan saatler sonra birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Azerbaycan'ın geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinden dört dakika sonra Azerbaycan'ın topçu ve roket atışları yaparak ateşkesi ihlal ettiğini söyledi.

Azerbaycan da daha sonraki açıklamasında ateşkesi ihlal eden tarafın Ermenistan olduğunu duyurdu.

Cumartesi günü geçerli olan geçici ateşkes iki ülkenin 27 Eylül'den beri devam eden çatışmalardaki ikinci ateşkes ilanıydı.

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Ama Cumartesi yürürlüğe giren ateşkesin ihlal edildiği açıklamaları yürürlüğe girdikten kısa bir süre sonra geldi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Shushan Stepanyan Twitter hesabından "Düşman, kuzey yönünde saat 00.04 ila 02.45 arasında topçu mermisi ve güney yönünde de saat 02.20 ila 02.45 arasında roket atışı yaptı" dedi.

Sözcü Stepanyan daha sonra Azerbaycan'ın Pazar sabahı Dağlık Karabağ'ın güneyine saldırı düzenlediğini söyledi ve "Her iki tarafta ölü ve yaralılar var" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan Pazar günü yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın ikinci defa ateşkesi ihlal ettiği belirtildi ve Ermenistan'ın “ateşkesin sahada uygulanması için gerekli tüm önlemleri alacağı” ifade edildi.

Azerbaycan ise Ermenistan'ı, havan topları ve havan mermileri fırlatarak ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Azerbaycan uygun görülen önlemlerle yanıt vermiştir" dendi. Bakanlık daha sonra Ermeni güçlerinin Pazar sabahı saldırılar düzenlediğini, Azerbaycan'ın da saldırıları püskürttüğünü duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, öğlen saatlerinde Twitter'dan yaptığı açıklamada Ermenistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir Su-25 uçağının, Cebrail bölgesinde saldırı düzenlemeye çalıştığı sırada Azerbaycan Hava Savunma Birimleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Dağlık Karabağ, hukuken Azerbaycan sınırları içerisinde yer alıyor ancak fiilen Ermenistan denetiminde bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Dağlık Karabağ’ ateşkeste durum

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER