Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

D8 ülkeleri yerel para birimlerini kullanacak

D-8 Genel Sekreteri Shaari, “D-8 üye ülkeleri arasında ödeme noktasında her ülkenin kendi para birimini kullanması noktasında çalışmalarımız var. Üye ülkelerinin çoğu bunu onayladı” dedi.

D8 ülkeleri yerel para birimlerini kullanacak

EKONOMİ SERVİSİ

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) geleneksel hale gelen Çarşamba Konferansları’na katılan Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (D-8) Genel Sekreteri Büyükelçi Dato Ku Jaafar Ku Shaari, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın mimarı olduğu D-8’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. Shaari, üye ülkeler arasında kendi para birimlerini kullanması başta olmak üzere sanayi, eğitim, ticaret, ulaşım noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Erbakan Hoca, D-8 ile rüya gibi görünen bir projeyi hayata geçirdi” diye vurguladı.

DÖNEM BAŞKANLIĞI BANGLADEŞ’E GEÇİYOR

Shaari, D-8’in çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bilgi vererek konuşmasına başladı. Dönem başkanlığının bu yıl Bangladeş’e geçeceğini söyleyen Shaari, Bangladeş’te yapılacak toplantıda 10 yıllık aksiyon planlarını belirleyeceklerini dile getirdi. D-8’in kurulduğunda, kurucu liderlerin ticaret, ulaşım, enerji gibi 6 odak noktası belirlediklerini vurgulayan Shaari, bu hedeflerden bazılarına ulaşıldığını, ancak bazı noktalarda ise tam başarı elde edemediklerini kaydetti. Tarım ve sanayi alanında üye ülkeler olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Shaari, üye ülkeleri serbest ticaret anlaşmalarına teşvik ettiklerini, Malezya ile Türkiye’nin serbest ticaret anlaşmasını yürürlüğe koyduğunu hatırlattı.

D-8 ÜLKELERİ YEREL PARA BİRİMLERİNİ KULLANACAK

Ticari noktada üye ülkelerin özel sektör temsilcilerini bir araya getirdiklerini ifade eden Shaari, şöyle devam etti: “D-8 üye ülkeleri arasında ödeme noktasında her ülkenin kendi para birimini kullanması noktasında çalışmalarımız var. Üye ülkelerinin çoğu bunu onayladı. Bu durum üye ülke vatandaşlarımıza ekstra kazanç sağlayacak. Malezya’da da ayrıca D-8 Finans Merkezi’ni kuracağız. İslami finans sistemi üzerinde süreci yürüteceğiz.”



Anahtar Kelimeler: ülkeleri yerel birimlerini kullanacak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER