Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhuriyetçi Parti Trump’ın ‘usulsüzlük’ iddialarını destekliyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğulları, Cumhuriyetçi Parti'yi babalarına yeterince destek vermediği gerekçesiyle ağır bir dille eleştirdi.

Cumhuriyetçi Parti Trump’ın ‘usulsüzlük’ iddialarını destekliyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğulları, Cumhuriyetçi Parti'yi babalarına yeterince destek vermediği gerekçesiyle ağır bir dille eleştirdi.

Trump'ın en büyük oğlu Donald Trump Jr. partiyi "zayıf" kalmakla eleştirdi. Erkek kardeşi Eric Trump da, partiyi "omurgasızlıkla" suçladı.

Eric Trump attığı Twitter mesajında, "Cumhuriyetçiler nerede! Biraz omurganız olsun. Bu sahtekarlıkla mücadele edin" diye yazdı.

ABD basınında yapılan yorumlarda, bu tepkilerin Trump'ın ekibi ile parti arasındaki uçurumun açılmaya başladığının bir işareti olabileceği belirtiliyor.

Trump, seçimlere usulsüzlük karıştırıldığı yönündeki iddialarını bir kez daha dile getirdi ve hukuki süreçler başlatacaklarını söyledi.

BAZI ÖNEMLİ İSİMLERDEN ELEŞTİRİ, BAZILARINDAN DESTEK

Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimleri eski başkan adayı Utah Senatörü Mitt Romney ve Maryland Valisi Larry Hogan, Trump'ı demokratik sürece zarar vermekle eleştirmişti.

Ancak Trump'ın oğullarının sert sözlerinin ardından partinin başka önde gelen isimleri Başkan'ı savunan açıklamalar yaptı.

Trump'a yakınlığıyla bilinen Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Fox News'ta katıldığı programda seçimlere usulsüzlük karıştırıldığı yönündeki iddiayı yineledi.

Graham ayrıca Trump'ın hukuki süreçler için oluşturduğu fona 500 bin dolar bağış yapacağını söyledi.

Senato Adalet Komitesi başkanlığını da yürüten Graham, Pennsylvania'da Seçici Kurul'a gönderilecek delegelere Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunlukta olduğu Kongre'nin karar vermesi fikrine soğuk bakmadığını da ifade etti.

Trump'a destek vermek için Fox News'a katılan bir diğer siyasetçi Texas Senatörü Ted Cruz, Demokratların seçimi çalmaya çalıştığı yönündeki iddiayı yineledi.

Alabama'daki seçimleri kazanacağı tahmin edilen Senatör Tommy Tuberville de ABD'deki seçim kanunları çerçevesinde kurallara uygun bir uygulama olan postayla gönderilen oyların sayımının Biden lehine yapılmış bir usulsüzlüğün kanıtı olduğu yönündeki iddiayı paylaştı.

Trump ile Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimleri arasında yaşanabilecek bir çatışmanın partinin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak etkenler arasında gösteriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER