Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhuriyet altını 500 lira düştü! Faiz kararı altını etkiler mi?

Cumhuriyet altını yaklaşık 500 lira düşerek son zamanların en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı altın fiyatlarını etkileyecek mi? Altın fiyatları düşer mi, çıkar mı?

Cumhuriyet altını 500 lira düştü! Faiz kararı altını etkiler mi?

Piyasalar 19 Kasım Perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta büyük bir düşüş yaşamış 80 lira civarında bir gerileme meydana gelmişti. Altın fiyatlarında yaşanan bu düşüş, uzmanlar tarafından koronavirüs aşısında yaşanan umut verici haberler ve hükümetin ekonomi yönetimindeki büyük değişikliği olarak ifade edilmişti. Yeni haftaya başlarken gram altın 463 liradan işlem gördü, altının ons fiyatı ise 1.888 dolardan güne başladı. Cumhuriyet altını son 1 ayın en büyük düşüşünü yaşadı alış fiyatı 3 bin 600 liradan, 3 bin 91 liraya kadar geriledi.

 


16 KASIM 2020 ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı yeni haftanın ilk iş gününde 463 lira bandında işlem görüyor. Vatandaşın yoğun talep ettiği altın ürünlerinden olan çeyrek altın ise 765 liradan satılıyor. Bununla birlikte cumhuriyet altını 3 bin 118 liradan, 22 ayar bilezik 424 liradan, tam altın 3 bin 61 liradan satılıyor. Bir diğer değerli maden gümüşün gram fiyatı ise 6 lira 10 kuruş dolaylarında seyrediyor.

UZMANLAR NE DİYOR?

Morgan StanleyGoldman Sachs ve Deutsche Bank gibi kurumlar Merkez Bankası'nın faiz artıracağını iddia ediyor. Eğer Merkez Bankası faiz artırımına giderse dolar ve altında kısmi bir düşüş yaşanacağı uzmanlar tarafında iddia ediliyor. Altın uzmanı İslam Memiş ve Ekonomist Selçuk Geçer sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamada altındaki yükselişin ilerleyen dönemde de devam edeceğini belirtiyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER