Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öne mi alınıyor?

Beştepe´de erken seçim iddiası

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öne mi alınıyor?

Geçen hafta salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yapmıştı. Erdoğan ise böyle birşey gündemimizde yok demişti. Abdulkadir Selvi ise, bir AKP´linin kendisine "Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor? dediğini aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis ´teki grup toplantısı sonrası kulis muhabirleri ile yaptığı sohbette erken seçim sorularına ´şu an gündemimizde böyle bir şey yok´ demişti. AKP´ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ise Beştepe´deki 29 Ekim resepsiyonunda bir AKP´linin erken seçim yapılacak dediğini bugünkü köşesinde yazdı.

İşte Abdulkadir Selvi´nin "Seçim hesabı ve yargıda iklim değişikliği" başlıklı yazısından ilgili bölüm:

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 15 Temmuz 2018´de mi yapılacak? Bu tarihi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bir AK Partilinin kendisine söylediğini belirtti.29 Ekim resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde AK Partililer kendi aralarında belediye başkanlıklarındaki değişimi konuştuğunu belirten Abdulkadir Selvi, "Biri kulağıma eğilip, ´Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor´ dedi" ifadelerini kullandı.

Her ne kadar kulağına söylense de hemen yanlarındaki bir milletvekilinin, ?Anayasa değişikliği gerekli? diye itiraz ettiğini kaydeden Selvi, "Kaynağım ´ MHP ile AKP´nin sayısı ona yetiyor´ dedi. Orada hemen AKP ile MHP milletvekillerinin sayısını topladık, yetiyordu" notunu düştü. Selvi, eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in ?Siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir? sözünü hatırlatarak da her şeyin mümkün olduğu sinyalini verdi.

 

Kaynak: Milli Gazete



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER