Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘Cumhurbaşkanımızın sünneti’ ifadesi tartışma konusu olursa: ‘İslami terminolojiyi bilmiyorsunuz’

Türkiye’de hem iktidar yanlısı hem de muhalif yayın organlarında rakibini alt etmekten başka bir anlam taşımayan gülünç haberler yayımlanmaya devam ediliyor.

‘Cumhurbaşkanımızın sünneti’ ifadesi tartışma konusu olursa: ‘İslami terminolojiyi bilmiyorsunuz’

Türkiye’de hem iktidar yanlısı hem de muhalif yayın organlarında rakibini alt etmekten başka bir anlam taşımayan gülünç haberler yayımlanmaya devam ediliyor.

Bunun çarpıcı bir örneği dün yaşandı. AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, katıldığı bir nikâhta yaptığı konuşmada, "Sayın cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni evlenen çiftlere yaptığı üç çocuk uyarısını hatırlattı.

Ak Parti’li ismin bu sözleri birçok gazete ve haber sitesinde ‘Cumhurbaşkanı’nı peygamber ilan etti’ başlığıyla görülürken, iddialara Cemil Kılıç tepki gösterdi.

Kılıç, görüntülerin ardından yaptığı paylaşımda, “‘Cumhurbaşkanımızın sünneti’ sözünde dinen bir sorun yok. Sünnet; alışkanlık, adet anlamına geliyor. Peygamberin sünneti demek onun adeti demektir. Herkesin sünneti vardır. Cumhurbaşkanının da olabilir. İslamî terminolojiyi bilmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER