Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı düşüyor, en büyük ‘darbe’ MHP’lilerden

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Türkiye’nin Nabzı Aralık-2020 anket sonuçlarını yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı düşüyor, en büyük ‘darbe’ MHP’lilerden

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Türkiye’nin Nabzı Aralık-2020 anket sonuçlarını yayımladı. "Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz" sorusuna ankete katılanların yüzde 45,6’sı “onaylıyorum”, yüzde 48,1’i “onaylamıyorum” yanıtını verdi. MHP’liler arasında ‘onaylamama’ eğiliminde büyük bir yükseliş var.

MetroPOLL Araştırma Şirketi 2020’nin son anketini, “Türkiye’nin Nabzı 2020” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaştı.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusuna, ankete katılanların yüzde 45,6’sı “onaylıyorum”, yüzde 48,1’i “onaylamıyorum” yanıtını verdi.

Erdoğan’a verilen görev onayı bir önceki ay yüzde 46,2 olmuştu.

Ankete göre AK Partililerin yüzde 8,1’i, MHP’lilerin de yüzde 35,3’ü “Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusuna “Hayır/Onaylamıyorum” şeklinde yanıt verdi.

İki ‘milliyetçi’ parti seçmeninin Cumhurbaşkanın görev onayı sorusuna verdikleri cevaplar anketin bir başka ilginç yanını oluşturuyor.

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçmenleri arasında geçtiğimiz ay Erdoğan’ın onay oranı yüzde 69,9 idi, bu oran bir ay içinde yüzde 58,8’e geriledi.

Yine Erdoğan’ı onaylamayanlar arasında en yüksek oran yüzde 92,8 ile İYİ Partililerden geldi. Bu oran Saadet Partililerde yüzde 90,5, CHP’lilerde yüzde 89,7, HDP’lilerde yüzde 89,3 oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER