Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırbistan'da flaş açıklama! 'Tarihi adım atıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ortak basın toplantısı düzenledi.. Erdoğan, konuşmasında, "Bugün ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi bir adım daha atıyoruz. Sırbistan tarafı ülkemizin Yeni Pazar'a başkonsolosluk aç

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Değerli basın mensupları bugün burada sizlerin de riyasetinde 9 anlaşma imzalandı. Bunlar toplantımızın ne denli verimli olduğunu da gösteriyor.  2 sene sonra Sırbistan'a gerçekleştirdiğim ziyaretten memnuniyet duyuyorum. İkili ilişkiler için yeni hedefler belirledik. Sırbistan'la ilişkileri geliştirmenin gayreti içindeyiz.

İş birliğimiz mükemmel bir seviyeye ulaşmıştır. İş adamlarımızın Sırbistan'ın çok farklı bölgelerinde iş imkanları oluşturan yatırımları mevcut. İş adamlarımızı teşvik ediyor ve bu yatırımlarını devam ettirmelerini istiyorum. 6 fabrika açılacak, 1 fabrikanın da temeli atılacak. Ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara yükseldi. Yenilenen ticaret anlaşmamız kısa süre önce yürürlüğe girdi. Bu çalışmalar kısa vadede 2 uzun vadede 5 milyar dolar hedefimize ulaşmamızda yardımcı olacaktır.

Eğitim alanında da işbirliğimizi geliştiriyoruz. Türkiye Maarif Vakfı Sırbistan'da okul açma çalışmalarına başlamıştır. Bu yaz ilk defa Türk polisi Sırbistan sınır kapılarında görev yaptılar.

FETÖ ile mücadelede verdiği destekten dolayı Vucic'e teşekkür ederim. 

(Yenipazar'a başkonsolosluk)

Bugün ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi bir adım daha atıyoruz. Sırbistan tarafı ülkemizin Yeni Pazar'a başkonsolosluk açma talebine olumlu cevap verdi ve ben Sayın Başkana ve heyetine şahsım, milletim ve Yeni Pazarlılar adına çok çok teşekkür ediyorum.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUÇİÇ'İN AÇIKLAMALARI

Türkiye ile Bosna Hersek ile barış ve dostluğu gerçekleştireceğiz. Rusya'yı da dahil ederek dörtlü formatta. Özellikle Bosna Hersek'le. Bu sürece bir de Türkiye gibi bir gücü dahil etmek çok daha iyi olacak.

Sayın Erdoğan'ı Yenipazar'da öyle sıcak karşılandı ki. Oradaki Sırplar, Boşnaklar çok sıcak karşılandı. Sırplar da kendisini kucakladı. O zaman gerçekten bütün halkın desteğini almıştık. İnsanlar çatışma değil huzur içinde yaşamak istiyorlar. Kendileri ve çocukları için istiyorlar. Bundan başka da bir yol yok. İki üç gün sadece benimle yapacağı görüşmelerden çok daha önemli işleri olacaktır sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın. Bu yüzden kendisine müteşekkiriz.

(Kosova'daki seçimlerden memnun olmuş olmasını değerlendiriyorsunuz?)

Sayın Erdoğan'la da bu konuyu uzunca görüştük, konuştuk. Bir sorunumuz yok olacağını da zannetmiyorum. Bir çözüm olacaktır. Sırbistan için belki kolay olmayacaktır. Bütün çabamızı göstereceğimizden herkesin haberi olsun.

Pek çok aklıma şey geliyor elbet. Sayın Erdoğan'ın önünde de bana bu soruyu sordunuz. Tercüme eden arkadaşlar da her toplantıda tercüme ediyorlar. Bu şu demek değil Amerika'nın Kosova'nın kararını değiştirecek değil Türkiye'nin kararını değiştirecek değil. Herkes kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edecektir.

Benim derdim kahramanlık değil. O insanları kim besleyecek kim ekmek verecek? Hangi batılı firmayı buraya getirebilirsiniz? Recep Tayyip Erdoğan geldi, başka kimi getirebilirdik? İnsanlarımıza burada yardım elini kim uzatabilirdi? Bunları kolay mı sanıyorsunuz? Konuşmak kolay...  

Ülkelerimizin menfaatlerine birşey yapabilmek o kadar olmuyor. İyi dostlarınız iyi ki var ve gelecekte de böyle devam etmesini umut ediyoruz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER