Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI: KÜRTLERİN DEĞİL ARAPLARIN

Azerbaycan temaslarının ardından yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'te nüfus yoğunluğu bakımından Arapların çoğunlukta olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MÜNBİÇ AÇIKLAMASI: KÜRTLERİN DEĞİL ARAPLARIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'nin Münbiç şehri konusunda dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'in nüfus yoğunluğu bakımından Kürtlerin değil Arapların olduğunu söyledi.

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil." diyen Erdoğan, "Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli. Yani bizim onlara söylediğimiz “Burada YPG/PYD kalacak mı kalmayacak mı?” Sayın Putin'e de ben bunu söyledim. Eğer terör örgütlerinden Münbiç'i temizliyorsanız, buyrun buranın bütün lojistiğini siz sağlayın veya rejim sağlasın. Ama yok bunu böyle yapmayacaksınız, oradaki aşiretler bize 'gelin bizi kurtarın' diyor. Çünkü Münbiç'in tamamına yakını yüzde 85-90’ı Arapların. Kürtlerin değil." 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER