Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan George Floyd'unun öldürülmesine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD polisi tarafından boğularak öldürülen siyahi George Floyd için tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD polisi tarafından öldürülen siyasi vatandaş George Floyd'a ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından George Floyd için "Irkçı yaklaşım hepimizi üzdü. İnsanlık dışı bu zihniyeti kınıyorum" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından George Floyd için İngilizce olarak yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İşkence sonucu ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un ölümüne yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım, hepimizi derinden üzdü, aynı zamanda durduğumuz haksız düzenin en acı verici tezahürlerinden biri haline geldi.

Bize Yaratan yüzünden insanlığı sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir üyesi olarak, bu insanlık dışı zihniyeti kınıyorum. Türkiye, nerede, hangi bahanede veya hangi biçimde taahhütte bulunulursa yapılsın, insanlığı hedef alan tüm saldırılara karşı durmaktadır.

Peygamber Efendimiz'in ilkesine uygun olarak ırk, renk, din, dil veya inanç temelli herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın haklarını korumak için savaşmaya devam edeceğiz."

Bu insanlık dışı eylemin faillerinin hak ettikleri cezayı alacağına inanıyorum. Sorunu izleyeceğiz. George Floyd'a saygı duyduğumu hatırlıyorum ve ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER