Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİSİ'NİN BULUNDUĞU SALONA GİRMEDİ. SİSİ REJİMİNDEN ERDOĞAN AÇIKLAMASI... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'de ABD Başkanı Trump'ın masasında Mısır'ın darbeci başkanı Sisi'yi görünce salona girmekten vazgeçti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kuruluna hitap etti. Konuşmasının ardından liderlerin bulunduğu salona giden Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump'ın masasında Mısır'ın darbeci lideri Sisi'nin de olması nedeniyle salona girmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz mart ayında düzenlenen, Uluslararası İyilik Ödülleri programında Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi ile kendisini barıştırmak isteyen liderlerin olduğunu belirterek, "Halkın yüzde 52 oyu almış olan Mursi'yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir antidemokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masaya oturmam" demişti.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’a yönelik sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız, 'Erdoğan’ın adaleti savunuyor gibi görünerek Mısır’a olan nefretini ortaya koyduğunu' söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Muhammed Mursi’nin şehadeti üzerinden Mısır’a adalet eleştirisi yöneltmesi, Kahire’nin tepkisini çekti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız, Erdoğan’ın iddialarını ‘temelsiz’ diye niteledi ve bu ifadelerin görünürde adaleti savunduğunu ancak gerçekte Türk ulusuna saygı duymaktan başka bir şey yapmayan Mısır halkına olan nefretini yansıttığını savundu.

Hafız, ‘Erdoğan’ın bölgedeki terörizme sponsor olması ve Türk halkının haklarına yönelik ihlalleri göz önünde bulundurulduğunda bu açıklamaların ironik olduğunu’ belirtti.

Sözcü, Erdoğan’ın geçmişte Müslüman Kardeşler’e siyasi destek verdiğini de hatırlattı.

Kaynak: Ekran Gazetesi 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER