Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid ile görüşecek

İsrail başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Yair Lapid ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta bir araya geleceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’nin New York kentine gitti. İsrail Başbakanı Yair Lapid'in, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini duyuruldu. İsrail başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Erdoğan ile Lapid'in New York'ta bir araya geleceği belirtildi. 

Çeşitli temaslara bulunacak olan Erdoğan, 20 Eylül’de Genel Kurul’a hitap edecek. Lapid'in Erdoğan'ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Liz Truss, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de görüşmesi bekleniyor.

'HEDEF ŞİÖ'YE ÜYELİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'ın Semerkant kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'nde ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan burada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Moğolistan Cumhurbaşkanı Uhnaagiyn Hürelsüh ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. 

Öte yandan Erdoğan dün ŞİÖ'ye ilişkin yaptığı açıklamada, "Üye olmak-olmamak hepsi ayrı ama bizim bu ülkelerle olan münasebetlerimiz, bu atılan adımla çok daha farklı bir konuma taşınmış olacaktır” demiş,  “Kastettiğiniz üye olmak mı?” sorusuna da “Tabii. Hedef o” yanıtını vermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER